Στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ στην απροθυμία να ενεργοποιηθούν πολλές γεωτρήσεις για να υπάρχει νερό, αλλά και  στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε  η διοίκηση την εμφάνιση  δύο κρουσμάτων  σε σχέση με την ενημέρωση του κοινού αναφέρθηκε  μιλώντας στον Sky  το μέλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Ζαννετούλης που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ.

«Ήταν πολύ πιο έντιμο να βγουν και να πουν  πως υπήρξαν δυο ή τρία κρούσματα  κορονοϊού  στη ΔΕΥΑΡ για να ενημερωθεί ο κόσμος.Παρόλα αυτά εκδόθηκε ανακοίνωση για αναβάθμιση στους υπολογιστές», τόνισε.

«Συνεχίζουν να έχουν την ίδια νοοτροπία  και να πιστεύουν πως τα ξέρουν όλα», είπε ο κ. Ζαννετούλης.

Ο κ.Ζαννετούλης αναφέρθηκε και στα προβλήματα ύδρευσης αφού υπάρχουν 20-25 γεωτρήσεις που είναι ανενεργές από το 2019  ενώ θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν.

« Υπάρχουν χωριά που δεν έχουν νερό και δίπλα τους υπάρχουν γεωτρήσεις. Έθεσα το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ και με ρώτησαν που είναι οι γεωτρήσεις αυτές.  Τους παραπέμπω στο έγγραφο με ημερομηνία 22.11.19  με αριθμό πρωτοκόλλου   13727. Υπάρχουν και νέες γεωτρήσεις που δεν λειτουργούν όμως γιατί δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί τα συστήματα τους εδώ και δύο μήνες.  Εξαιτίας αυτής της κατάστασης  υπάρχει έλλειψη νερού σε χωριά της Ρόδου», είπε ο κ. Ζαννετούλης.

Μόνο στον Αρχάγγελο η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ανοίξει πέντε νέες γεωτρήσεις. Αξιοποιήθηκε από αυτές μόνο η μια.

Ο κ. Ζαννετούλης αναφέρθηκε και στις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε υπάρχουν οφειλές   ύψους 20-25  εκατομμυρίων ευρώ από ξενοδόχους που  διατηρούν τις επιχειρήσεις του σε τουριστικά σημεία του νησιού. Ζητώ να μάθω αν έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές ή αν παραμένουν ως έχουν», τόνισε.

Με τα χρήματα που συγκεντρώνει η ΔΕΥΑΡ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζανετούλης καλύπτεται ίσα ίσα η  μισθοδοσία και δεν  είναι δυνατό να γίνουν  έργα.

«Πέρα από τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ η ΔΕΥΑΡ με δικούς της πόρους δεν μπορεί να κάνει έργα», είπε ο κ. Ζαννετούλης.

Όσο για την άρδευση στην περιοχή των Κολυμπίων ο κ. Κολιός μιλώντας στον Sky  τόνισε πως απλά μεταφέρθηκε νερό από το φράγμα Γαδουρά και δεν έγινε ουδεμία άλλη παρέμβαση για τη σωστή μεταφορά του νερού από τις Επτά Πηγές.

Ωστόσο αποκαλύφθηκε πως το κόστος για την απασχόληση των υδρονομέων φθάνει τις 180.000 ευρώ ενώ η αναφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΡ ήταν για 300.000  συνολικά.

Ο κ Ζαννετούλης αναφέρθηκε και στη δεξαμενή του Σκολωνίτη στο Γεννάδι  που έχει αδειάσει από νερό.

«Εξαιτίας αυτού θα σταματήσει η άρδευση και θα καταστραφεί και το έργο αν αντλήσουν όλο το νερό οι αγρότες», είπε.

Παρόλα αυτά η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ δεν έλαβε κανένα μέτρο και για αυτό το θέμα.

 

 611 total views,  2 views today