Πολύ δουλειά έχει να κάνει η νέα διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ καθώς θα πρέπει να ενεργοποιήσει στην ουσία την εταιρεία.
Σε όσα πρέπει να γίνουν αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας κ. Αγαπητός Πάλλας.

Ο κ. Πάλλας κατήγγειλε επίσης ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ενδιαφέρον από την αυτοδιοίκηση για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

«Οι εργαζόμενοι κατάλαβαν την διαχείριση της κατάστασης από την προηγούμενη διοίκηση  και  θεώρησαν πως θα πρέπει να γίνει αλλαγή», τόνισε ο κ. Πάλλας.

Όπως εξήγησε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία θα πρέπει να κάνει συναντήσεις με την αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού αλλά και τους βουλευτές.

«Θα  πρέπει να γίνουν επαφές με το Δήμο και την Περιφέρεια και τους βουλευτές. Κάποια πράγματα θα πρέπει να αναθεωρηθούν για το καταστατικό και την τροπολογία για τη λειτουργία της εταιρείας», τόνισε ο κ. Πάλλας.

Επανέλαβε πως μπορεί να ψηφίστηκε η τροπολογία για τη λειτουργία της εταιρείας αλλά παρόλα αυτά δεν είναι δυνατό να συναφθούν συμβάσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.

Αυτός ήταν ο λόγος που σχεδόν το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας  έχει προσληφθεί στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου με συμβάσεις που λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος

«Αρχικά η σκέψη ήταν να διαλυθεί το σωματείο εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό καθώς πιστεύω πως πρέπει να διεκδικήσουμε όσα πρέπει για να λειτουργήσει η εταιρεία. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αλλάξει η διοίκηση του Σωματείου. Άμεσα θα γίνουν συναντήσεις με το Δήμο Ρόδου  και την Περιφέρεια. Όμως η σωτηρία της εταιρείας δεν βρίσκεται στην αυτοδιοίκηση αλλά στα κονδύλια που είναι διαθέσιμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής  Ένωσης και αφορούν την Πολιτική Προστασία.Εμείς ξεκινήσαμε προσπάθειες ώστε οι εργαζόμενοι θα ωφεληθούν από αυτές», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εξήγησε πως με τη μορφή που είχε η εταιρεία δηλαδή το γεγονός ότι σκοπός της ήταν η πυροπροστασία δεν μπορεί να λειτουργήσει.

«Η εταιρεία συστάθηκε για την πρόληψη των καταστροφών. Αυτό ήταν το λάθος. Θεωρήθηκε πως ο τομέας της εταιρείας ήταν η πυρόσβεση. Εμείς στρεφόμαστε σε προγράμματα πρόληψης από φυσικές καταστροφές για να μπορέσουν να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι» , δήλωσε ο κ. Εγγλέζος.

Η διοίκηση του ΕΚΡ επιδιώκει να δοθεί δίμηνη παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων.

«Είμαστε σε επαφή με ευρωβουλευτή που αναζητά ήδη ευρωπαϊκά προγράμματα για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι.  Ευκαιρία είναι να πάρει άλλη μορφή η εταιρεία», τόνισε και πρόσθεσε πως αν η εταιρεία δεν ενταχθεί σε ευρωπαικά προγράμματα για τις φυσικές καταστροφές δεν έχει ζωή.

Καρίκης : Η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ δεν περισσεύει

«Η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ είναι ότι πιο χρήσιμο υπάρχει. Πρέπει να πάρει μια πιο μόνιμη μορφή για να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων. Αναζητούμε τρόπους για τη σωτηρία της.Το πιο πιθανό σενάριο είναι να στραφούμε στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

 

 465 total views,  2 views today