Παρά το γεγονός πως ο Ζορμπάς τελικά πέρασε από τη Ρόδο σχεδόν “ξώφαλτσα’ με έντονες βροχοπτώσεις και αστραπές, όχι όμως καταστροφικά, δεν σημαίνει πως έτσι έκλεισε ο κύκλος των έντονων φαινομένων!

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μανωλά: Ισχυρές καταιγίδες ανα διαστήματα θα πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι των νησιών που συνορεύουν με τα Μικρασιατικά Παράλια απο το ξημέρωμα της Δευτέρας έως το απόγευμα. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα περάσουνε σε ύφεση.

Τα λιγότερα φαινόμενα αναμένονται σε Κάσο και Κάρπαθο όπου πέρα απο κάποιες νεφώσεις πολύ μικρή και σχεδόν αμυδρή είναι η πιθανότητα για κάποια περαστική μπόρα απο το πρωί έως το μεσημέρι. Το ίδιο ισχύει και για το Καστελλόριζο.

Στην Ρόδο θα επηρεαστεί και πάλι η πόλη καθώς και οι περιοχές πλησίον αυτής (Παραδείσι, Κρεμαστή , Ιάλυσος , Κοσκινού , Καλλιθέα , Φαληράκι κτλ) απο το ξημέρωμα ενω στην συνέχεια μέσα στην μέρα θα επηρεάζονται όλο και περισσότερα τμήματα του νησιού.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και χαλαζοπτώσεις ενώ η πιθανότητα δημιουργίας υδροστρόβιλων είναι αυξημένη.
Απο το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις το πολύ 4 το πολύ 5 μποφόρ για να εξασθενήσουν περαιτέρω απο το μεσημέρι στα 2-3 μποφόρ παντού.

Οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 20°C με 21°C βαθμούς στα βόρεια και τους 22°C στα νοτιότερα τμήματα. Την νύχτα θα υποχωρήσουν στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά και στους 19 στα παραθαλάσσια.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

[advanced_iframe src=”https://embed.windy.com/embed2.html?lat=35.889&lon=28.575&zoom=7&level=surface&overlay=thunder&menu=&message=&marker=&calendar=&pressure=&type=map&location=coordinates&detail=&detailLat=35.889&detailLon=28.575&metricWind=default&metricTemp=default&radarRange=-1″ width=”100%” height=”400″]

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ!

Απίστευτα video απ’ όλη την Ελλάδα! Δείτε πώς άλλες περιοχές της χώρας κυριολεκτικά χόρεψαν με τον Ζορμπά, χορό καταστροφής…

Στη Σκιάθο:

Στο Κιάτο:

Στην Εύβοια, περιοχή Μαντούδι

Στα Τρίκαλα

Στον Πόρο

Στην Παλιά Επίδαυρο

Στην Μεθώνη

Στην Κορινθία

 152 total views,  4 views today