Ζούπης : Αντίπαλος της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις είναι η ακρίβεια και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

163

«Η ακρίβεια είναι ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ και όχι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ που εισπράττει μια με μιάμιση  μονάδες από το κυβερνών κόμμα δημοσκοπήσεις»,  δήλωσε σήμερα στον Sky ο διευθυντής της  εταιρείας Opinion  κ. Ζουπης σχολιάζοντας τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Είναι σημαντικό όπως τόνισε να δούμε τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν και τι θα πράξου οι αναποφάσιστοι που είναι πολλοί αφού φθάνουν στο 80%.

«Σε μεγάλο ποσοστό η ζημία που υπέστη η κυβέρνηση είναι η ακρίβεια.  Αυτό είναι πρώτο με ποσοστό  65 με 70% στις μετρήσεις», είπε ο κ. Ζούπης περιγράφοντας τη μείωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας της ακρίβειας.

Αντίπαλος της κυβέρνησης όπως  είπε είναι  και ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης που φαίνεται να δυσδύει σε ένα κεντρώο ακροατήριο.

« Ο κόσμος θέλει σταθερότητα και ελπίδα για το μέλλον», είπε.

Σε ότι αφορά το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Ζούπης τόνισε

«Το ΚΙΝΑΛ εισπράττει σημαντικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις  .Μέχρι τον Οκτώβριο πέρσι ήταν στο 6-7%. Τώρα είναι μέχρι το 13% στην πρόθεση ψήφου και φαίνεται πως μπορεί να φθάσει στο 14 με 15% στην εκτίμηση ψήφου. Αυτό δείχνει πως υπάρχει έκρηξη  προσδοκιών των πολιτών.Το τελευταίο δίμηνο υπάρχει όμως   ένα φρενάρισμα .  Η πρόκληση του ΚΙΝΑΛ είναι να σταθεροποιήσει τα ποσοστά του», τόνισε.

Σε ερώτηση για τα πρόσωπα με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας με εκτιμήσεις για τη ΝΔ και την περιφερειακή αρχή ο κ. Ζούπης δήλωσε:

«Η προσπάθεια που κάνουν  όλα τα κόμματα είναι να φτιάξουν ισχυρά βουλευτικά ψηφοδέλτια που να σηματοδοτούν διευρύνσεις κοινωνικές και πολιτικές. Σίγουρα σε κάποιες περιφέρειες που ήταν από τη ΝΔ κάποιοι τα πάνε καλά και κάποιοι όχι όπως συμβαίνει και με δημάρχους και αυτό προβληματίζει τη ΝΔ. Υπάρχει έντονη κινητικότητα σαν να γίνονται οι εκλογές σε 3 με 4 μήνες. Προθέσεις των ηγεσιών είναι να ανανεώσουν πρόσωπα»

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο  Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι :

«Δεν είναι το άπαν  στη πολιτική τόσο το όνομα. Περιμένουμε πως θα είναι ΠΑΣΟΚ με κάτι προσδιοριστικό . Η ονομασία επηρεάζει κάποιους ανθρώπους που ανήκαν στο χώρο. Το καθοριστικό είναι η πολιτική φυσιογνωμία και ο σοβαρός αντιπολιτευτικός λόγος. Πρέπει να δείξουν αν μπορούν να προτείνουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Με που  ανέβηκαν τα δημοσκοπικά ποσοστά ανεβαίνει και το  ενδιαφέρον.  Παλαιότερα δεν συνέβαινε αυτό.  Τώρα υπάρχει ένα ανεβασμένο ενδιαφέρον και η επιθυμία για ανανέωση στα πρόσωπα στην Κεντρική Επιτροπή και στα  ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές . Ειδικά στο ΚΙΝΑΛ θέλουν σε πολλές περιοχές μεγάλη ενίσχυση ειδικά εκεί που το κόμμα είχε δύναμη».

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν εισπράττει τους δυσαρεστημένους πολίτες.

Μικρότερα κόμματα ακόμη  δεν εισπράττουν ιδιαίτερα ποσοστά από τις απώλειες της ΝΔ  με εξαίρεση την Ελληνική Λύση που όμως δεν κάνει θεαματική άνοδο.