Ζωίδης: Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τις εκλογές αγώνα πρώτης εθνικής !

344

«Το μεγάλο πολιτικό γεγονός που αναδείχθηκε από τις εκλογές και τον πρώτο γύρο  είναι η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών.  Τώρα είναι η ώρα να παραχθεί πολιτική. Αυτό θα το κάνει το Κίνημα Αλλαγής ή ο ΠΑΣΟΚ », δήλωσε  στον Sky ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης.

Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα των εκλογών του πρώτου γύρου σηματοδοτεί ήττα των στελεχών που ανήκουν στη παλαιά φρουρά ο κ. Ζωίδης δήλωσε:

Το κύριο θέμα είναι πως η κεντροριστερή παράταξη αποκτά ξανά υπόσταση και φωνή .

Σχετικά με το αν είναι εφικτό  τα ποσοστά του κόμματος να γίνουν  διψήφια ο κ. Ζωίδης δήλωσε:

«Εκείνο που προέχει να προβάλουμε είναι η ρητή   υπόσχεση που πρέπει να δώσουμε όλοι μας και πρώτοι οι υποψήφιοι που διεκδίκησαν την προεδρία  είναι η ενότητα. Την ίδια ευθύνη έχουν  και όλοι οι πολίτες . Η εκλογική διαδικασία πολώνει. Προέχει να βγει ενωμένη η παράταξη».

Αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί να αντιδράσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο κ. Ζωίδης δήλωσε πως η συμμετοχή του ανέδειξε τις εκλογές σε μάχη της πρώτης εθνικής .

«Η παράταξη είναι μια. Προφανώς και θα υπάρξουν πικρίες  από κάποιους που τον στήριξαν.  Προέχει όμως η ενότητα και η κομματική προσήλωση όλων στο κόμμα αν θέλουμε να υπάρχει επόμενη ημέρα για το Κίνημα Αλλαγής», δήλωσε.

Η συμμετοχή του Γιώργου  Παπανδρέου συνετέλεσε όπως είπε και στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές.

«Η μάχη των εκλογών  έγινε αγώνας  πρώτης εθνικής εξαιτίας της συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου», είπε ο κ. Ζωίδης.

Σε ερώτηση αν όλοι ενωμένοι θα ακολουθήσουν τον κ, Νικό Ανδρουλάκη στην περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Ζωίδης είπε:

«Αν δεν γίνονταν οι εκλογές όλα τα κομμάτια του κόμματος ήταν ενωμένα. Πολιτικά μιλούσε εδώ και δύο χρόνια το Κίνημα Αλλαγής με τη Φώφη Γεννηματά και τα στελέχη του. Μέχρι τώρα ήταν όλοι μαζί. Γιατί να κυνηγούμε φαντάσματα τώρα. Δεν θα αλλάξει κάτι τώρα που δυναμώνουμε».