Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας με εκδηλώσεις την Κυριακή

134

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

H ημέρα εορτασμού των Αγίων Πάντων, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει τους αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις κατά τις οποίες θα τελεστεί Θεία λειτουργία, δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο:

  • Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων, ώρα 10.00’ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Ερμούπολη Σύρου
  • Από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, ώρα 10.00’ στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη της Ρόδου
  • Από τη Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, ώρα 09.45’ στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στην πόλη της Κω

“Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.Καλούνται οι απόστρατοι αστυνομικοί με τις οικογένειες τους, καθώς και οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. να παραστούν στους παραπάνω εορτασμούς”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις και έχοντας ως αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στηρίζοντας την καμπάνια του Π.Ο.Υ. με κύριο μήνυμα «Η δωρεά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης, γίνε σύμμαχος στην προσπάθεια και σώσε ζωές».