Μια πιο όμορφη και φιλική πόλη, στις μετακινήσεις πεζών και ποδηλατών, θα αντικρύσουν όσοι επισκεφθούν το κέντροτης Κω, μεθαύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.
Ημέρα που έχει οριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Η μέρα αυτή αποτελεί το «κλείσιμο» αλλά και την κορύφωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου –Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019) που φέτος έχει ως θέμα το ασφαλές περπάτημα και την ασφαλή ποδηλασία και κεντρικό σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!».

Ο στόχος για το 2019, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που στηρίζει τις εκδηλώσεις και τις δράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, είναι η προώθηση του βαδίσματος και της ποδηλασίας, αναδεικνύοντας τα οφέλη που εξασφαλίζουν αυτοί οι δύοτρόποι μετακίνησης στην υγεία, στο αστικό περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία.

Έτσι,την Κυριακή 22/9 θα κλείσει το Κέντρο της Κω, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση ΙΧ και μηχανοκίνητων δικύκλων.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι:
• Από τη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Παύλου & Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το τέρμα της οδού Ιπποκράτους (και κάθετοι οδοί).
• Από τη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Γεωργίου & Κοραή μέχρι τη διασταύρωση της Ακτής Κουντουριώτη με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ θα είναι δωρεάν.

Όσοι θελήσουν να συνδυάσουν περπάτημα και άθληση θα μπορούν να παίξουν μπάσκετ στην πλατεία Ελευθερίας χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση «GALISBASKETBALL 3on3»που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην πλατεία Καζούλη θα βρίσκονται μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ “ActiveandHealthyLifeStyle” τα οποία σε συνεργασία με στελέχη των επιχειρήσεων εμπορίας ποδηλάτων, του κ. Σερνικού και του κ. Σταμόγλου, θα δίνουν τεχνικές συμβουλές και πρακτικές πληροφορίες σε όσους έρθουν στο κέντρο με τα ποδήλατά τους.

Γιορτινό χρώμα και φέτος θα δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου, από τις 11.30 έως τις 12.30.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότηταςκαθιερώθηκε από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε ευρωπαϊκό επίπεδο,γιατην προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας.

Για τη διοργάνωσή της συνεργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμπειρογνώμονες κινητικότητας και επικοινωνίας καθώς και εθνικοί συντονιστές.
Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.964 πόλεις (οι 81 ελληνικές) από 48 χώρες.

Παράλληλα έχουν δηλωθεί από επιχειρήσεις, ΜΚΟ, σχολεία και άλλους ευρωπαϊκούς φορείς ότι θα πραγματοποιηθούν 2.312 δράσεις κινητικότητας σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mobilityweek.eu.

 198 total views,  2 views today