Κάθονται ημιλιπόθυμοι, σχεδόν πεθαμένοι, εντελώς αδιάφοροι, χωρίς νεύρο, εξάρσεις πολιτικές δεν υπάρχουν, επί της ουσίας αντιπολιτευτικός λόγος δεν αρθρώνεται!

Ασχετοι, ένα τσούρμο, μια παρέα, χωρίς πολιτική τακτική, χωρίς πολιτικό λόγο, περιμένουν καιροσκοπικά να κερδίσουν άλλοι γι αυτούς, καλοί χειροκροτητές και κακοί κομπάρσοι. Υπόδουλοι των παραπάνω, δεν καταφέρνουν τα αυτονόητα για τον κόσμο και αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δεν τους ακολουθεί.

Παγιδευμένοι στην μεγαλομανία της ακράτειας, μερικές φορές τα κάνουν και πάνω τους γιατί αίφνης βρέθηκαν ενώπιον του αρχηγού ή γιατί φοβήθηκαν την αντίδραση των αντιπάλων. Ουδείς πάει ένα βήμα παραπέρα γιατί κανείς δεν πέρασε από πολιτικά σχολεία που θα τους έδιναν παραδείγματα, μίμηση έστω κι απομίμηση δεν θα ήταν κακή!

Παρακολουθούμε με προσοχή: Αταλάντευτα αρχηγικοί, σουλατσαδοροι και βουτηχτάδες, ανειδίκευτοι εργάτες της πολιτικής πρακτικής, αφήνουν τα πάντα να εξελιχθούν μόνα τους ή σχεδόν στον αυτόματο πιλότο. Γιατί αλήθεια να κάνουν ένα βήμα παραπέρα; Για να δεχθούν κριτική ή για να κάνουν λάθος που θα τους στοιχίσει την παραμονή τους στο παλάτι των εκλεκτών;

Δέσανε τον …γάιδαρο τους! Απροσάρμοστοι, τενεκέδες της τέχνης του εφικτού, δεν λογαριάζουν τους γύρω, υπολογίζουν μόνο τι θα κερδίσουν οι ίδιοι: Κι αυτό το κέρδος όχι σε προσφορά, σε χαρά προσφοράς, αλλά σε ταπεινή δική τους δόξα, όπως είπαμε ενός τσούρμου που τρέχει να κάνει κάτι, χωρίς να ξέρει πού πάει, γιατί να το κάνει, γιατί να το πετύχει.

Είναι μακράν νυχτωμένοι όσοι τους πιστεύουν και τους αποδέχονται. Τα θεατρικά μπουλούκια πάντοτε κατάφερναν να επιβιώσουν προσφέροντας γέλιο ή κλάμα στα καφενεία που έστηναν τις θεατρικές τους παραστάσεις. Εδώ μιλάμε για μπουλούκι που ξαφνικά θέλει τους …πρωταγωνιστές του να τους βγάλει και σε μαρκίζα ενός θεάτρου πολυτελείας – εκεί που θα φανεί το όνομα για να γίνει αύριο και …βουλευτής, περιφερειάρχης, δήμαρχος τουλάχιστον!…

(Η υπόθεση δεν είναι αόριστη, συγκεκριμένη είναι και το σχόλιο με συγκεκριμένους αποδέκτες. Όποιος έχει τη μύγα να μυγιαστεί…)

.-

 266 total views,  2 views today