Mε αφορμή ανακοινώσεις τόσο από τη δημοτική αρχή Πάτμου όσο και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου του   Υγείας Πάτμου και των Πολυδύναμων Ιατρείων Λειψών και Αγαθονησίου έδωσε απάντηση . Ωστόσο όσα αναφέρονται είναι πολύ σοβαρά και αφορούν τα περιστατικά κορονοιού που πραγματικά υπάρχουν στο νησί!

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με έκπληξη διαβάσαμε τα κείμενα του δημάρχου Πάτμου αλλά και του προέδρου της Ένωσης ξενοδόχων Πάτμου, τα οποία δημοσίευσε η ηλεκτρονική εφημερίδα “patmostimes”, που με χυδαίο , προκλητικό και ταυτόχρονα απειλητικό περιεχόμενο στρέφονται εναντίον του πρόεδρου της Ένωσης μας , φέρνοντας μας στη μνήμη άλλες εποχές.

Είναι προφανές ότι συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» αυτών και συνεχίζει να ενεργεί και να εκφράζεται έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ταυτόχρονα υπηρετώντας και τις ανθρώπινες αξίες.

Όμως χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει. Υπάρχουν χυδαίοι άνθρωποι. Λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος. Δεν θα ασχοληθούμε με το να αναφέρουμε τι έχει καταφέρει η Ένωση μας όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της, άλλωστε τα γνωρίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας και θα απαντήσουν οι ίδιοι. Επαναλαμβάνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι η γλώσσα.

Είναι η «ποιότητα» εκείνων που στο στόμα τους οι λέξεις μετατρέπονται σε εργαλείο συκοφάντησης. Επίσης το πρόβλημα είναι η «πολιτική αλητεία», η θρασυδειλία, ο ωμός εκβιασμός, η ηθική κατάπτωση, οι «τραμπουκισμοί» αυτών που δεν δέχονται την οποιαδήποτε κριτική .

Απειλές όπως «θα σε στείλω στον εισαγγελέα» αντί συγκροτημένων απαντήσεων είναι χαρακτηριστικές της «ποιότητας» αυτού, που τις εκστομίζει αλλά και δηλωτικό της αδυναμίας του για πραγματική και με σοβαρά στοιχεία αντιπαράθεση.

Φράσεις όπως «κατέχεται από ιδεοληψία», «κάνει πολιτική και κομματική προπαγάνδα», υποδηλώνουν και αναδεικνύουν, την έλλειψη επιχειρημάτων και είναι «προνόμιο» και καταφύγιο των πραγματικών λασπολόγων και συκοφαντών, οι οποίοι προφανώς αδυνατούν να τεκμηριώσουν τον οποιοδήποτε ισχυρισμό τους

Απαντώντας στον «ανεκδιήγητο» πρόεδρο των ξενοδόχων Πάτμου, έχουμε να τον συμβουλέψουμε, ότι είναι καλύτερα να ξαναγράψει την επιστολή του γιατί θα του κρεμάσουν κουδούνια , από τις ανακρίβειες και τις χαζομάρες, που αυτή περιέχει.

Με συνείδηση ζελέ συκοφαντεί κάποιον που έχει αγωνιστεί όσο λίγοι για τα θέματα υγείας και όχι μόνο του νησιού. Είναι ενδεικτικό αλλά και καθοριστικό στοιχείο για το χαρακτήρα αυτού (η διαπίστωση αυτή γίνεται μέσα από τα πεπραγμένα και τα γραφόμενα του) ότι ενώ σε ένα μεγάλο μέρος της τελευταίας επιστολής του μέμφεται και «ψάλλει τα εξ αμάξης» σε σχέση με τις ενημερώσεις, που έκανε ο πρόεδρος μας, σε ότι αφορά τα κρούσματα του covid-19 και την εξέλιξη της πανδημίας στη Πάτμο (ο ΕΟΔΥ έδινε και δίνει στοιχεία μόνο για τη περιφερειακή ενότητα Καλύμνου, στην οποία μεταξύ άλλων νησιών περιλαμβάνεται και η Πάτμος) ταυτόχρονα ο ίδιος (ο πρόεδρος των ξενοδόχων) τακτικά και αδιαλείπτως αλλά και πέρα από κάθε φαντασία, όλο αυτό το διάστημα «ενημέρωνε» και έδινε αριθμούς κρουσμάτων μέσα από «δελτία τύπου», καθώς και με δηλώσεις του σε ΜΜΕ, πάντα με κατεύθυνση και ρότα αλλά και στοχευμένο προσανατολισμό υπακοής στο δόγμα «πάνω από όλα και πάση θυσία το κέρδος, αδιαφορώντας για την υγεία των συνανθρώπων μας (κατοίκων του νησιού, επισκεπτών και λοιπών)».

Επίσης θα σταθούμε σε ορισμένα σημεία της επιστολής του, τα όποια τον καλούμε να τα ανασκευάσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη.

Άμεσα και σαφέστατα αναφέρει ότι ο πρόεδρος όπως και οι γιατροί , νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας παίρνουν χιλιάδες ευρώ σαν μπόνους ανάλογα τον αριθμό των τεστ και εμβολίων που κάνουν. Αυτό όχι μόνο δεν ισχύει αλλά οι λιγοστοί γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας με εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας , με κίνδυνο της ζωής τους αγωνίζονται καθ΄ολη την διάρκεια της πανδημίας καθ΄ υπερβολή των καθηκόντων τους , για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον πολλαπλό ρόλο που επιβάλλουν οι συνθήκες σώζοντας ανθρώπινες ζωές .

Είναι κοινός συκοφάντης, αλλιώς δεν εξηγείται η επίμονη του, με απόψεις και τοποθετήσεις, που παραποιούν και διαστρεβλώνουν τη πραγματικότητα. Αντί να εκφράζει τις ευχαριστίες της Ένωσης ξενοδόχων στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου, που κάνοντας το καθήκον του και κινδυνεύοντας την ιδία του την ζωή κράτησε καθαρό το νησί, με έως τώρα χωρίς καμία απώλεια σε ανθρωπινή ζωή, γεγονός, το οποίο έφερε χιλιάδες επισκέπτες στο νησί, θεωρώντας το ασφαλές, με αποτέλεσμα να κινηθεί η τοπική οικονομία σε όρια μεγαλύτερα ακόμη και πριν από την πανδημία, συνεχίζει να κατηγορεί και να «λασπώνει» τους εργαζόμενους ότι χρηματίζονται (αιδώς Αργείοι).

Ο αμοραλισμός μερικών ανθρώπων δεν έχει φαίνεται όρια και μπορεί να τους οδηγήσει στο έσχατο της ηθικής κατρακύλας. Αναφέρει στην επιστολή του, υπερασπιζόμενος το ιδιωτικό διαγνωστικό κλιμάκιο, που όπως γραφεί σε συνεργασία με τον δήμο το έφεραν στο νησί, ότι η οποιαδήποτε αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων που αυτό δίνει είναι μαχαιριά πισώπλατα στον τουρισμό του νησιού.

Σημειωτέον [ όπως ομολόγησε ο εκπρόσωπος του εν λόγω κλιμάκιου, στην «απολογία» του στον Ιατρικό σύλλογο Καλύμνου, μετά από καταγγελία πελάτη έκαναν περίπου 3.500 τεστ και μόνο την συγκεκριμένη ημέρα της «απολογίας» (25.08.2021) βρήκαν τα 3 πρώτα θετικά , όταν στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν καταγεγραμμένα πολλές δεκάδες περιστατικά covid , μάλιστα με κατά πολύ λιγότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ ], όλο αυτό το διάστημα.

Προφανώς επί του προκειμένου κάποιος σκεπτόμενος στοιχειωδώς ορθολογικά αλλά και ανθρώπινα, μπορεί εύκολα να καταλάβει καθώς και να συμπεράνει, ποιος είναι αυτός που πραγματικά υπερασπίζεται πάνω απ’ όλα την δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση τον τουρισμό αλλά και τους εργαζόμενους και απασχολούμενους σ’ αυτόν. Απίστευτος κυνισμός και ωμότητα l Να εξασφαλιστούν κέρδη πατώντας σε πτώματα .

Καθόλου δεν ενδιαφέρει τον πρόεδρο των ξενοδόχων αν αυτοί που ταξίδευαν φεύγοντας από το νησί μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους έχοντας τεστ αρνητικά. Όσοι έφευγαν ήταν «όλοι υγιείς με πιστοποιητικό», (η τυπικότητα στο μεγαλείο της) την στιγμή που στο κέντρο υγείας είχαμε πληθώρα θετικών τεστ .

Πραγματικά αυτό που μας διδάσκει ο πρόεδρος των ξενοδόχων είναι ότι δεν είναι απόλυτο το κοινά αποδεκτό πως «όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής». Προκειμένου να πάρουν ανάσα τα κέρδη μας ας πεθάνουν με ασφυξία μερικές χιλιάδες παραπάνω , δεν έγινε και τίποτα!

Πληροφορούμε τον πρόεδρο ξενοδόχων και τους συνεργάτες του, ότι η Αρχή Διαφάνειας διενεργεί έλεγχο, κατόπιν εντολής του τέως Υπουργού Υγείας, για το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο, που έφεραν στο νησί. Επίσης κατόπιν ενέργειες του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου έχει ζητηθεί αξιολόγηση καταγγελίας πολίτη, από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ με κοινοποίηση σε όλα τα αρμόδια υπουργεία και στον εισαγγελέα Κω.

Αλήθεια ποιος λογικός δημότης του νησιού μπορεί να πιστέψει ότι ενώ διεξήχθησαν χιλιάδες τεστ βρέθηκαν θετικά τόσα όσα είναι τα δάκτυλα του ενός χεριού;

Μάλιστα όταν την ιδία περίοδο στο Κέντρο Υγείας υπήρχε συρροή περιστατικών covid-19. Ένα άλλο εξωφρενικό γεγονός που καταγράφεται σ’ αυτή την ανερμάτιστη επιστολή του, είναι ότι δήθεν νοιάζεται για το δικαίωμα στην εργασία των ανέργων, όταν η ένωση τους αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων έχουν στηρίξει όλους τους ληστρικούς όρους και νόμους εκμετάλλευσης των εργαζομένων που αποτυπώνονται με χαρακτηριστικό τρόπο από τις συνθήκες μέσα στις οποίες δουλεύουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα νησιά. Εργαζόμενοι που συμπληρώνουν 10 και 12 ακόμη και 14 ώρες εξοντωτικής εργασίας για τα επιχειρησιακά κέρδη χωρίς να τους καταβάλλονται οι αντίστοιχες υπερωρίες. Μετά δε τους τουριστικούς μήνες απολύονται και καθίστανται άνεργοι. Μάλιστα «προχωρώντας» ακόμη περισσότερο συνδέει τη δυνατότητα εργασίας των εργαζομένων με τις αρπαχτές των ιδιωτικών διαγνωστικών ομίλων, γιατί πράγματι η πανδημία σε συνδυασμό με τη διαχείριση της από την κυβέρνηση, αναδεικνύεται σε χρυσή ευκαιρία για τα κάθε είδους αρπαχτικά της ιδιωτικής υγείας.

Αντί λοιπόν να αγωνιστεί ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Πάτμου μαζί μας για τη δημιουργία κινητής μονάδας ΕΟΔΥ, που θα διενεργεί τα τεστ χωρίς πληρωμή σε όλους (δηλαδή δωρεάν σε τουρίστες, επισκέπτες, εργαζόμενος και κατοίκους), επέλεξε άλλους δρόμους.

Τον πληροφορούμε ότι μετά από αγώνα και διεκδίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (Ε.Ι.ΘΕ.Λ.) και η Πάτμος έχει πλέον τη δική της κινητή μονάδα υγείας (ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ).

Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων εκφράζει προσωπικές αντιδραστικές απόψεις, οι οποίες είναι προφανώς αντίθετες από τις θέσεις και σκέψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ένωσης, καθότι σ’ αυτήν ανήκουν και μικροξενοδόχοι, οι οποίοι με προσωπική εργασία πολλών ωρών ημερησίως προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο και να επιβιώσουν τους δύσκολους μήνες του χειμώνα εκτεθειμένοι και αυτοί όπως και οι εργαζόμενοι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

 

Σημειωτέον ότι οι ίδιες δύσκολες καταστάσεις επικρατούν και για τη πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και δωματίων. Τέλος οι απειλές του τύπου, «οι αρχές να υποχρεώσουν τον πρόεδρο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών να ασχολείται μόνο με το αντικείμενο της εργασίας του», δηλώνουμε ότι είναι απαράδεκτες και χαρακτηρίζονται και απορρέουν από το περίσσιο και απύθμενο θράσος των εμπνευστών τους.

 

Η άποψη αυτή ζέχνει και καταδεικνύει τη φασιστική και αντιδημοκρατική νοοτροπία αλλά και πρακτική αυτών που τολμούν και εκφράζουν χωρίς ντροπή αυτές τις πέρα για πέρα αντιδραστικότατες θέσεις. Οι άνθρωποι αυτής της λογικής θέλουν τους εργαζόμενους του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα σκλάβους του 21ου αιώνα, χωρίς άποψη, χωρίς φωνή, χωρίς γνώμη. χωρίς αντίδραση, έρμαια και θύματα στις διαθέσεις και ορέξεις των εκμεταλλευτών της εργασίας και του ιδρώτα των εργαζομένων. Η συγχρονισμένη και λυσσαλέα επιχείρηση φίμωσης δεν θα περάσει,, αυτή είναι η απόφαση- απάντηση όλων των εργαζομένων της Ένωσης μας, αλλά και των προοδευτικών ανθρώπων. Βεβαία, όπως αναφέρουμε και ανωτέρω, οι πρακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές, που όπως φαίνεται νοσταλγούν ακόμα ορισμένοι.

Η απάντηση μας είναι ότι δεν μασάμε από τέτοιες ή άλλες ενέργειες και πιέσεις , που ως στόχο έχουν τη φίμωση μας.. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

 

 307 total views,  2 views today