Στις προοπτικές ανάπτυξης του προσβάσιμου τουρισμού αναφέρθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Ρόδο από τις Ασκληπειάδες ΚοινΣεπ, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Επισήμανε ότι ο προσβάσιμος τουρισμός αποτελεί, πλέον, μια τάση που, όχι απλά καταγράφεται, αλλά παρουσιάζει σημαντική και αξιόλογη δυναμική.
Τόνισε ότι δεν μπορούμε να αναφερόμαστε στην ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού αν δεν υπάρχουν υποδομές προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο, αλλά και στις επιχειρήσεις.
Κατέθεσε τέσσερις προγραμματικές προτάσεις για την ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού που περιλαμβάνουν:
1ον: Ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων και έργων ενίσχυσης της προσβασιμότητας, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα Ταμείο Αρχαιολογικών για όσους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία δεν έχουν ακόμα υποδομές, αλλά και για σημεία ενδιαφέροντος στο δημόσιο χώρο.
2ον: Τομεακό πρόγραμμα για την ενίσχυση επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν υποδομές προσβασιμότητας.
3ον: Δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού, συνδυαστικά με τον Τουρισμό Υγείας.
4ον: Τη θεσμοθέτηση, επικαιροποίηση και ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του προσβάσιμου τουρισμού, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί για τη διασφάλιση της ποιότητας και της πιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ασφάλεια και τις προδιαγραφές των υποδομών, την εκπαίδευση του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού, τη διασφάλιση της ατομικότητας και της εμπιστευτικότητας προσωπικών δεδομένων.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:
«Για εμάς η ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού δεν αποτελεί μια πολιτική επιλογή.
Είναι επιλογή πολιτισμού.
Μια χώρα με πολιτισμό και τουριστική κουλτούρα οφείλει να αποδεικνύει στο διηνεκές αυτά τα στοιχεία».

 188 total views,  2 views today