Η βροχή παρέσυρε τη γέφυρα στα Αφάντου!

855

Ζημιές προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στη δημοτική ενότητα Αφάντου. Συγκεκριμένα εξαιτίας της βροχόπτωσης ανέβηκε η στάθμη του ποταμού .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η μεταλλική γέφυρα και να παρασυρθεί. Τα συνεργεία του δήμου που ήταν στην περιοχή την πρόλαβαν πριν καταλήξει στην παραλία.

Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν η Πυροσβεστική που παρενέβη αποτελεσματικά.

Επί ποδός ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός που συντόνιζε τα συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές .

Ωστόσο όπως τόνισε μιλώντας στο skyrodos.gr χρειάζεται να γίνουν έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Διαφορετικά τα χειρότερα δεν θα είναι δυνατό όπως τόνισε να αποφευχθούν.

«Είναι ανάγκη να δοθεί μόνιμη λύση . Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.  Έτσι όπως πάμε θα καταστρέψουμε το τουριστικό προϊόν που διαθέτουμε . Πρέπει να σκύψουμε όλοι πάνω από το πρόβλημα. Βούληση του δημάρχου κ. Καμπουράκη είναι να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η κατάσταση. Το ίδιο και ο Περιφερειάρχης. Θα πρέπει να πιέσουμε και την κυβέρνηση για λύσεις», δήλωσε ο κ. Αναστάσιος Σπανός.

“Είχαμε ζημιές κυρίως στη δημοτική ενότητα Αφάντου. Τα συνεργεία παρενέβησαν αποτελεσματικά υπό τον συντονισμό του χωρικού αντιδημάρχου κ. Τάσου Σπανού.Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή”, δήλωσε ο έχων την αρμοδιότητα για την Πολιτική Προστασία κ.Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Στο ποτάμι κατέληξε αυτοκίνητο

Να σημειωθεί πως  παρασύρθηκε στα νερά του ποταμού την ώρα της κακοκαιρίας και ένα μίνι βάν. Χάρη στην έγκαιρη και γρήγορη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανελκύστηκε  το όχημα και ο οδηγός σώος.

Ζημιές προκλήθηκαν και στο Γυμνάσιο Αφάντου.