Η Β’ Παθολογική μπορεί να γίνει κλινική Covid λόγω κρουσμάτων!

476

Σε διαρκή επιφυλακή και  πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης σχετικά με την πανδημία είναι η διοίκηση του νοσοκομείου της Ρόδου. Το γεγονός ότι στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται 33 άτομα δείχνει πως  δεν θα πρέπει να υπάρξει για κανένα λόγο χαλάρωση σε ότι αφορά την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και πάνω από όλα των εμβολιασμών.

Τα κρούσματα για τη Ρόδο παραμένουν σταθερά σε τριψήφια νούμερα κάθε ημέρα ενώ η πίεση στο νοσοκομείο του νησιού μας είναι αυξημένη όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης  Ρουμάνης.

Και στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών υπάρχει μεγάλη πίεση σε καθημερινή βάση όπου οι Ροδίτες σπεύδουν για τέστ και εξετάσεις.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας .Από την ερχόμενη εβδομάδα θα σταθμίσουμε τα στοιχεία μας και θα πράξουμε ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα νέα κρούσματα και οι νοσηλείες στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Ρουμάνης

Δεν  αποκλείεται έτσι να γίνει κλινική για την νοσηλεία περιστατικών covid 19  και η Β Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου γεγονός που επιβεβαίωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου. Η κατάσταση  όμως είναι  ελεγχόμενη παρά τη μεγάλη πίεση που υφίσταται το υγειονομικό σύστημα στην περιοχή μας. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου συνιστά στους πολίτες πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και εμβολιασμούς.

Σε καθημερινή βάση μεταφέρονται είτε για εξετάσεις τεστ ή για εισαγωγή αρκετά άτομα.

Στο νοσοκομείο γίνονται κανονικά ανά ημέρα 400 εμβολιασμοί πολιτών. Ακόμη επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση  λειτουργούν πλέον δυο εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Οι εμβολιασμοί για τα παιδιά γίνονται κάθε Τρίτη  Τετάρτη Σάββατο και Κυριακή.

Ύφεση της  κατάστασης σε ότι αφορά τα κρούσματα αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου.