Η εντοπιότητα θα συμπεριλαμβάνεται στις προσλήψεις της ΔΕΗ για το νέο εργοστάσιο στη Ρόδο

405

Οριστική λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει με τις προσλήψεις της ΔΕΗ για τη στελέχωση του εργοστασίου στη Νότιο Ρόδο και είχε προκαλέσει ανησυχία λόγω της παράκαμψης των κριτηρίων της εντοπιότητας.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Στάσσης με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολα, τον ενημέρωσε ότι στις προκηρύξεις που θα υπάρξουν για τη στελέχωση του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο θα συμπεριληφθεί και το κριτήριο της εντοπιότητας.

Η επικοινωνία έγινε μετά την παρέμβαση του κ. Κόνσολα από τις 2 Απριλίου, με την οποία ανέδειξε το ζήτημα, τονίζοντας ότι το κριτήριο της εντοπιότητας δεν αποτελεί χαριστική ρύθμιση αλλά υπήρξε δέσμευση διαδοχικών κυβερνήσεων και διοικήσεων της εταιρείας, στη διαδικασία κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Μάλιστα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επικαλέστηκε και πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 47 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στη ΔΕΠΑΝ/ΑΗΣ Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία συμπεριλήφθηκε το κριτήριο της εντοπιότητας, ζητώντας να ισχύσει το ίδιο για τη Ρόδο.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Όπως είχα αναφέρει και στην παρέμβασή μου, η Ρόδος διεκδικεί το αυτονόητο. Χαίρομαι γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ εκφράζει με απόλυτη συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί διαχρονικά και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε προκήρυξη για πρόσληψη τακτικού προσωπικού με κριτήρια που θα περιλαμβάνουν και την εντοπιότητα».