Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δείχνει ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

97

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πενήντα χρόνια μετά και ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου ακόμα μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς!

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού. …ότι δρόμος της σύγκρουσης με το σύστημα είναι μονόδρομος, ενάντια στις απαγορεύσεις και την καταστολή, ότι η δύναμη του οργανωμένου κινήματος απαιτείται και σήμερα.

… ότι το σύνθημα Εξω οι ΗΠΑ – Εξω το ΝΑΤΟ είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ιδιαίτερα σήμερα που αυτοί οι σχεδιασμοί, με την εμπλοκή και της χώρας μας, οδηγούν στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Στον ιμπεριαλισμό δεν χωράει καμία υποταγή!

Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Παλαιστίνης … μέσα από το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, πόσο αναγκαίος είναι σήμερα ο αγώνας για την αύξηση του εισοδήματος για αξιοπρεπή ζωή, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα. Δεν μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση την ίδια ώρα που η εξέλιξη της τεχνολογίας φωτίζει τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ζούμε καλύτερα.

Βάζουμε μπροστά στη ζωή μας οράματα και ιδανικά για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία όλων των λαών, με υγεία, μόρφωση, εργασία με ανθρώπινες συνθήκες, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, ελεύθερο χρόνο, εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.
Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας και σε αυτή τη ρότα συνεχίζουμε τους αγώνες τους.

Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στα 50 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.

Καλούμε όλους του συναδέλφους στην πορεία για το Πολυτεχνείο μαζί με τους φοιτητικούς Συλλόγους και τα εργατικά σωματεία του νησιού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5:30 μ.μ.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δείχνει ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό!