Πέρασαν και ψηφίστηκαν και οι προβλεπόμενες αλλαγές στην Γ.Σ. της ΕΠΟ με την πλέον βασική την μη ύπαρξη του Διαιτητικού ως τρίτος βαθμός απονομής δικαιοσύνης για πειθαρχικά θέματα.

Για το Διαιτητικό, καταργείται ως τρίτος βαθμός απονομής δικαιοσύνης και επί των πειθαρχικών θεμάτων.

Κάτι που είχε ζητήσει καιρό τώρα η FIFA και η UEFA, όπως και άλλα θέματα που είναι να περάσουν από την Εκτελεστική Επιτροπή ή και την Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων. Να υπάρχουν δηλαδή 2 βαθμοί δικαιοσύνης και μετά το CAS.

Έτσι θα γίνεται από εδώ και πέρα προκειμένου οι υποθέσεις να… τρέχουν και να τελειώνουν πιο γρήγορα και όχι να έχουμε πάλι τα περσινά. Εκτός από Λέσβο, Κυκλάδες και Χανιά όλες οι άλλες Ενώσεις ψήφισαν θετικά. Οι ΠΑΕ ήταν απούσες από την διαδικασία παρότι είχαν αρχικά ψηφίσει θετικά στον οικονομικό και τον διοικητικό απολογισμό.

Ο Μπιόρν Βασάλο

Ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έδωσε το «παρών» στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, η οποία έχει ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής (29/6) στην Αθήνα και στην ομιλία του έδειξε τη δυσαρέσκειά του για την αντίδραση της ΕΠΟ σε μερικά ζητήματα.

«Αισθάνομαι καλύτερα πλέον γιατί έχουμε κατανοήσει πλήρως πώς αντιλαμβάνεστε τα πράγματα και πώς αντιδράτε σε αυτά. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επιχειρήθηκε να ελαχιστοποιηθούν οι ποινές. Ήταν μια πολύ θολή συμπεριφορά. Έλαβα φτηνές και εύθραυστες απαντήσεις που δεν ήταν ικανοποιητικές. Κάποιοι από την διοίκηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν κατανοήσει τι πρέπει να γίνει για να πάμε μπροστά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπιόρν Βασάλο.

Και συνέχισε: «Εμείς δεν θα φύγουμε μέχρι να θεωρήσουμε ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σωστά! Δεν θα προτείνω μόνο να παραταθεί η θητεία μας εδώ, αλλά θα φέρουμε και έναν ειδικό, όπως θα ξέρετε, που θα βοηθήσει την διοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα σε ότι αφορά την διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου. Δεν θα επέμβουμε στα εσωτερικά ζητήματα αλλά θα συνεχίσουμε να σας καθοδηγούμε για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Ακόμα, ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, ανέφερε: «Το να φύγουμε δεν είναι επιλογή για τη FIFA. Αλλά υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος κυρώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν το δικό τους ρόλο και τη θέση τους στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αφήσουν πίσω τις πιέσεις, το μπούλινγκ και τις προσωπικές ατζέντες, γιατί θα αποκρουστούν από την εποπτεία της FIFA»!

 238 total views,  2 views today