Κρεμαστινός: Κακή η κατάσταση της δημόσιας υγείας

878

Η κακή κατάσταση της δημόσιας Υγείας δεν είναι φαινόμενο μόνο της Περιφέρειας ή των Δωδεκανήσων αλλά πλήττει καίρια και τη λειτουργία των μεγαλύτερων νοσοκομείων της Χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την παύση στις εμφυτεύσεις τεχνητών αορτικών βαλβίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Αττικόν”.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού ήταν η εξής:

Επίκαιρη Ερώτηση

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Προβληματική η νοσηλεία ασθενών και η εκπαίδευση φοιτητών στο Π.Ν. Αττικόν»

Η πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» εδώ και ενάμιση χρόνο έχει πάψει να εμφυτεύει τεχνητές αορτικές βαλβίδες, καίτοι υπήρξε πρωτοπόρος στην εμφύτευση βαλβίδων από το 2008. Ανεξάρτητα από τους λόγους που δεν υλοποιείται η σχετική θετική απόφαση του ΚΕΣΥ, στην πράξη δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά στη ζωή των ασθενών και την εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής.

Το θέμα έχει απασχολήσει τον αντιπολιτευόμενο και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο αλλά και τη Δικαιοσύνη όσον αφορά τα αίτια θανάτου ασθενών με στένωση της αορτής που ανέμεναν ματαίως την εμφύτευση της αορτικής βαλβίδας ενώ τους είχε εγκριθεί από το ΚΕΣΥ.

Ανεξάρτητα από το «τι ή τις πταίει» υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα για τη ζωή των ασθενών αλλά και για την εκπαίδευση των φοιτητών και των ειδικευόμενων καρδιολόγων.

Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας:

Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η σχετική απόφαση του ΚΕΣΥ στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου και πώς μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και υπονομεύει την εκπαίδευση των φοιτητών και των ειδικευόμενων που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την εμφύτευση των τεχνητών βαλβίδων η οποία, παρεμπιπτόντως γίνεται σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός