” Δεν είναι απλά διαφορά διαχείρισης αλλά πολιτικής, το πώς βλέπει κανείς τις ανισότητες και πως προσπαθεί να τις καλύψει. Βλέπουν τον πολίτη ως εχθρό και όργανο εκμετάλλευσης για τον πλουτισμό και την εξουσία τους, ενώ εμείς βλέπουμε τους πολίτες ως συνανθρώπους μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, την εξουσία ως θετική διάκριση για την αποκατάσταση των αδικιών. Εγγύηση μας είναι το ήθος, το πλεονέκτημα της αριστεράς που εμείς διαφυλάττουμε.”

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά τόνισε:

“Δεν πρέπει να υποτιμούμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατοπίσει την συζήτηση από την πολιτική και τις θέσεις των κομμάτων σε παραπολιτικά κουτσομπολιά.
Δεν το κάνει μόνο από αδυναμία ούτε από αφέλεια αλλά συνειδητά.
Προσπαθούν να μεταφέρουν και στην χώρα μας το μοντέλο του πολίτη που ψηφίζει όχι με πολιτικά κριτήρια αλλά με βάση τα κουτσομπολιά. Γιατί δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα αντιλαϊκά προγράμματά τους.

Ο λαός όμως ξέρει γιατί τα έζησε.
Και κρίνει πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι όπως θέλουν να παρουσιάσουν.
Στο θέμα της νησιωτικότητας π.χ. τι είχαν κάνει; Τι βρήκαμε; Και τι κάναμε;
Αναφέρθηκε στην αφαλάτωση που έχει γίνει σε όλα τα νησιά δίνοντας λύση στο πρόβλημα νερού, στο Μεταφορικό Ισοδύναμο το οποίο αίρει την ανισότητα των αποστάσεων και του αποκλεισμού των νησιών. Οι νησιώτες δήλωσε χαρακτηριστικά μεταφέρονται με έκπτωση πάνω από 50% όπως και τα εμπορεύματα τα οποία μεταφέρονται επίσης με έκπτωση μεγαλύτερη του 50%. Τα καύσιμα μειώθηκαν πιλοτικά σε 33 νησιά και σε λίγο θα εφαρμοστεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο και στα αεροπορικά εισιτήρια. Τα σχολεία στα ακριτικά νησιά έχουν έγκαιρα τους εκπαιδευτικούς τους κ.α

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κόκκινος: Αθωωτική γνωμοδότηση για την υπόθεση της Ενεργειακής

Τέλος ο Ηλίας Καματερός κλείνοντας την τοποθέτησή του εστίασε στις διαφορές ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αριστεράς με την αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα ανέφερε:” Δεν είναι απλά διαφορά διαχείρισης αλλά πολιτικής, το πώς βλέπει κανείς τις ανισότητες και πως προσπαθεί να τις καλύψει. Βλέπουν τον πολίτη ως εχθρό και όργανο εκμετάλλευσης για τον πλουτισμό και την εξουσία τους, ενώ εμείς βλέπουμε τους πολίτες ως συνανθρώπους μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, την εξουσία ως θετική διάκριση για την αποκατάσταση των αδικιών. Εγγύηση μας είναι το ήθος, το πλεονέκτημα της αριστεράς που εμείς διαφυλάττουμε.”

 106 total views,  2 views today