Η κοπή της πίτας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  

552

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των μελών του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων             «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» της «Α.Μ.Κ. Εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου».

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν ο Παϊσιος Φαρμακίδης της ενορίας των Αγ. Αποστόλων  παρουσία του Δημάρχου κου. Αλέξανδρου Κολιάδη και του νέου Προέδρου της ΑΜΚΕ και Αντιδήμαρχου κοινωνικής πολιτικής αλληλεγγύης και ισότητας κου. Θωμά Σωτρίλλη,. Την εκδήλωση επιπλέον τίμησαν με την παρουσία τους, μέλη του νέου Δ.Σ  της Α.Μ.Κ.Ε. ο κ. Κασάπης Ευστάθιος και η κα. Κοντόγιαννου Ζωή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρίας Κολοσσός Α.Ε κ. Παυλούς Γεώργιος  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ επαρχίας Ρόδου  κ. Φωνιαδάκης Παναγιώτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης  μέλη του ΚΑΠΗ Αγ. Ιωάννη. Η ομάδα του ΚΑΠΗ, πλαισίωσε την εκδήλωση μουσικοχορευτικά και πρόσφερε και δώρα για τους τυχερούς της βασιλόπιτας. Τα παιδιά με τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ-μεΑ ΠΝΟΗ της ΑΜΚΕ επίσης τίμησαν όπως κάθε χρόνο την εκδήλωση. Αρκετοί ήταν οι εθελοντές- φίλοι των μελών του ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ  που παρευρέθηκαν, δηλώνοντας με την παρουσία τους την αγάπη τους στα μέλη της δομής.

Ο Δήμαρχος κ. Κολιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε πρωτίστως την στήριξη του προς τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «νιώθει χαρούμενος που βρίσκεται ανάμεσα σε γνώριμα πρόσωπα» και ότι θα είναι δίπλα στις κοινωνικές δομές του Δήμου στηρίζοντας το έργο τους. Απηύθυνε ευχές για καλή χρονιά προς στους παρευρισκόμενους.

 Ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ κ. Σωτρίλλης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται  στο «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ», συνεχάρη τους εργαζόμενους για την συνέπεια και ευσυνειδησία τους και ευχαρίστησε για την προσφορά των πλούσιων εδεσμάτων της εκδήλωσης τα catering «Four Seasons» και «Φίλιππος- Αφάντου». Επίσης θερμές ευχαριστίες εξέφρασε για την μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης το  μουσικό δίδυμο κ. Μιχάλη Φτακλά & Θεανώ.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ο Δήμαρχος κ. Κολιάδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μιχάλη Κεφάλα ιδιοκτήτη της «ΖΥΜΕΣ ΡΟΔΟΥ» για την συνεχή κοινωνική προσφορά στο ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ και το γνήσιο ενδιαφέρον του προς τον άνθρωπο. Την πλακέτα παρέλαβε ο γιός του κ. Κεφάλα.

Το «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» που λειτουργεί από το έτος 2005 από την  Α.Μ.Κ.Ε. Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου, έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2021-2027» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απευθύνεται σε ηλικιωμένους μη δυνάμενους να εξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, ALTZHEIMER, κ.τ.λ) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικά, οικονομικά, υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους.

Καθημερινά φιλοξενεί 15 ηλικιωμένους στους οποίους παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό υπηρεσίες φροντίδας, νοσηλευτική, ατομική υγιεινή, ψυχολογική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση. Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Αποστόλων, τηλ: 22410-66482.