Οι τεράστιες φωτιές στην Ελλάδα κάνουν το γύρο του κόσμου από την πρώτη ημέρα. Οι καταστροφές, ο πύρινος όλεθρος, η τραγωδία των πυρκαγιών που πλήττει τη χώρα μας αλλά και η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή αποτυπώνονται με φωτογραφίες από την Ελλάδα. Φωτογραφίες τραγωδίας. Ο πορτοκαλί ουρανός, οι φλόγες να «καταπίνουν» δάση και περιουσίες, άνθρωποι σε απόγνωση.

Ειδικά η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας από τις Γούβες, μια σειρά φωτογραφιών για την ακρίβεια από το φακό του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη για το Sooc, έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ και τα social media. Είναι τέτοια η απόγνωση αυτή της ηλικιωμένης γυναίκας που καλείται να εγκαταλείψει το σπίτι της ενώ οι φλόγες πλησιάζουν, είναι τόσο ζεοφερό το σκηνικό που κανέναν δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο. Και ίσως είναι η φωτογραφία που αποτυπώνει την καταστροφή αυτών των τρομερών πυρκαγιών που κατακαίνει για ημέρες την Ελλάδα, καταστρέφοντας περιουσίες αλλά και πνεύμονες πρασίνου.

Αυτή τη φωτογραφία επέλεξαν σήμερα για το εξώφυλλό τους ο Guardian, οι Financial Times, η Daily Telegraph, η Daily Mail.

Πηγή: iefimerida.gr

 1,002 total views,  2 views today