Η κυβέρνηση τιμωρεί τους νησιώτες

377

Τη ριζική αλλαγή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της αναλογικής κατανομής των προσφύγων και των μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κατάργηση του Κανονισμού Δουβλίνο III στο πλαίσιο του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου ζητά το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής.

Σε ανακοίνωση του Συντονιστή και υπεύθυνου επικοινωνίας του κόμματος, Θανάση Μπαράκα, τονίζετε ότι το ΜέΡΑ25 είναι απόλυτα αντίθετο στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας καθώς δεν εξασφαλίζει ότι οι αιτούντες άσυλο θα εξαιρούνται ρητά από την επανεισδοχή στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση αναλυτικά :

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική του αναποτελεσματικού μισανθρωπισμού στο προσφυγικό/μεταναστευτικό με την συγκατάθεση της Περιφερειακής αρχής, με επίταξη ακινήτων στο Αιγαίο για τη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης που θα συνεχίζουν να φυλακίζουν και να εξαθλιώνουν δύσμοιρες ανθρώπινες ψυχές από τη μία και να επιτείνουν τα αδιέξοδα για τις τοπικές κοινωνίες των νησιών από την άλλη.
Οι σύγχρονες φαβέλες θα εκσυγχρονιστούν, θα έχουν κάρτα εισόδου – εξόδου για τους έγκλειστους και τα κολαστήρια ψυχών θα γίνουν η υλοποίηση μιας κανονικότητας που πολυδιαφημίζει η Κυβέρνηση, όπως οραματίζονταν κάποιοι υπουργοί τους πριν μερικά χρόνια.

Ουσιαστικό σχέδιο αποσυμφόρησης δεν υπάρχει στις αποθήκες ανθρώπων, παρά μόνο ευχές ότι θα σταματήσουν οι ροές επειδή θα είναι έγκλειστοι.
Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα παραμείνουν ως επιτελική λύση και η μέριμνα για τους ευάλωτους θα εξακολουθεί να είναι μια άγνωστη πτυχή για αυτούς.

Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών με τους έντονους προβληματισμούς, εμπαίζονται τεχνηέντως, υποβαθμίζοντας τις αγωνίες και τις αντιδράσεις τους και χωρίς καμία εξέταση εναλλακτικών προτάσεων σπεύδουν στην εφαρμογή του παγιωμένου σχεδίου της Κυβέρνησης με κυνισμό και απανθρωπιά. Ο διάλογος αποδείχτηκε εντελώς προσχηματικός και ενεργώντας ουσιαστικά με το δόγμα του σοκ πήρε τις αποφάσεις που ήθελε αιφνιδιάζοντας τους νησιώτες.

Κεντρική θέση του Μετώπου Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής είναι η ριζική αλλαγή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της αναλογικής κατανομής των προσφύγων και των μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κατάργηση του Κανονισμού Δουβλίνο III στο πλαίσιο του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

Βασικό εργαλείο μιας εναλλακτικής πολιτικής είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας Ε.Ε.-Ελλάδας, σε αντικατάσταση της υπάρχουσας μεταξύ Ε.Ε – Τουρκίας, με στόχο την αναλογική κατανομή, εγκατάσταση και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας καθώς δεν εξασφαλίζει ότι οι δικαιούμενοι διεθνούς προστασίας/ αιτούντες άσυλο θα εξαιρούνται ρητά από την επανεισδοχή στην Τουρκία, η οποία δεν προσφέρει επίπεδο διεθνούς προστασίας, αντίστοιχο με τη Σύμβαση της Γενεύης, όπως βεβαιώνουν όλες οι ανεξάρτητες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Για την ΠΣΕ Δωδ/σου ο Συντονιστής και υπεύθυνος επικοινωνίας Μπαράκας Αθανάσιος