Η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής κ. Ελευθερία Φτακλάκη εκπροσώπησε το κόμμα στις εκδηλώσεις που έγιναν για την απελευθέρωση του Καστελλορίζου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

78 χρόνια πέρασαν (23 Σεπτεμβρίου 1943) από την ημέρα που το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουντουριώτης» εισέρχεται στο λιμάνι του Καστελλορίζου, και το ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, γίνεται το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώνεται. Οχυρό και κέντρο ανεφοδιασμού του συμμαχικού στόλου πλέον, γίνεται πυρήνας αντίστασης και από τον Οκτώβριο του ‘43 αποτελεί στόχο των γερμανικών «στούκας» που γκρεμίζουν όσα σπίτια είχαν μείνει όρθια, αναγκάζοντας τους λιγοστούς κατοίκους να εγκαταλείψουν το νησί, παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς.

Με την ευλάβεια και την τιμή που αξίζει στους κατοίκους του νησιού, εορτάστηκε χτες (Δευτέρα) η επέτειος της απελευθέρωσης του Καστελλορίζου, η αρχή του τέλους της κατοχής της Ελλάδας από τα φασιστικά στρατεύματα του Χίτλερ. 78 χρόνια από την ημέρα που η ελπίδα επανήλθε στις καρδιές των Ελλήνων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννημάτα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Μεγίστης, απέστειλε χαιρετισμό μέσω της Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, Παρασκεύη-Ελευθερία (Λίτσα) Φτακλάκη, που εκπροσώπησε το κόμμα και την πρόεδρο στις εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του εορτασμού, καταθέτοντας παράλληλα στεφάνι στο Ηρώο της Μεγίστης.

 301 total views,  2 views today