Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να δρομολογήσει μέτρα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Sky σήμερα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς.

“Ευτυχώς που πάμε σύντομα για εκλογές γιατί η οικονομία και οι επιχειρήσεις δεν θα άντεχαν για ένα τρίμηνο ακόμη. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει το μήνυμα από τις εκλογές καθώς ο κόσμος εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή του για όλα τα αυτά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ και δεν έχουν καταργηθεί. Ακόμη και στον ΕΝΦΙΑ που ήταν άδικος φόρος έχουν γίνει μόνο ψευτοδιορθώσεις. Πολλά έχουν γυρίσει μπούμεραγκ . Η κυβέρνηση έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου και ο πρωθυπουργός σύρθηκε ουσιαστικά σε εκλογές. Ελπίζουμε όποια κυβέρνηση βγει να δρομολογήσει μέτρα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Κορομηλάς.

Σε ερώτηση για τους λόγους που δεν προχώρησαν από την κυβέρνηση οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία ο κ Κορομηλάς δήλωσε πως έβαλαν «φρένο» οι δανειστές.

«Είχαν και μια ιδεοληπτική αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων. Αυτό λειτούργησε αποτρεπτικά στην υλοποίηση κάποιων σχεδίων», είπε ο κ. Κορομηλάς.

Ο πρόεδρος του ΙΟΦΟΜ θέλησε να στείλει μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση και τόνισε:

« Προεκλογικά πολλά λέγονται για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος. Μετεκλογικά βάζουν μπαλώματα στους νόμους και αυτό το ονομάζουν αναπτυξιακή κίνηση. Αν ακολουθήσει αυτό το μοτίβο και η επόμενη κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τίποτε. Το μόνο που έχουμε δει τώρα είναι η υπερφορολόγηση ακόμη και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας . Η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί από τις συνεχείς φοροεπιδρομές. Ο κόσμος αγανάκτησε και εκφράστηκε στις ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση όμως δεν έλαβε το μήνυμα. Το χαστούκι που θα φάει στις εθνικές εκλογές θα είναι ηχηρό», τόνισε ο κ. Κορομηλάς.
Όσο για το αν οι πολίτες πεισθούν από το … αφήγημα που θα ξετυλίξει τώρα η κυβέρνηση ο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τραγική η κατάσταση στην εστίαση στην πόλη της Ρόδου

«Από τον άνθρωπο που ηγείται τώρα της κυβέρνησης δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτε. Στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόρασης ήταν η σκιά του εαυτού του. Προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τη διαφορά προσδοκώντας να μην έχει αυτοδυναμία η όποια κυβέρνηση προκύψει ώστε να παίξει το ρυθμιστικό παράγοντα μετά . Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουν οι πολίτες. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Σε ερώτηση αν πολίτες και επιχειρήσεις αντέχουν άλλα μέτρα ο κ. Κορομηλάς δήλωσε:
«Ουδείς αντέχει άλλους φόρους. Χρειάζεται εξορθολογισμός και δίκαια φορολόγηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας . Να μη στοχοποιείται το παραγόμενο κέρδος. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές είτε αυτές γίνουν 7 ή στις 14 Ιουνίου θα πρέπει να σκύψει πάνω από την επιχειρηματικότητα να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και να εκλογικεύσει το φορολογικό σύστημα»..

Αναφορά έκανε ο κ. Κορομηλάς στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και στη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις καθώς στην διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Όσο για τις ανακοινώσεις που έγιναν για την κατάργηση της τροπολογίας που αφορά το αφορολόγητο όριο ο πρόεδρος του ΙΟΦΟΜ είπε:

«Που ήταν ο πρωθυπουργός όταν άλλα κόμματα κατέθεταν τροπολογίες για το αφολόγητο. Δεν μπορούσε να τις κάνει δεκτές όταν κατατέθηκαν; Ότι και να κάνει δεν σώζεται. Πολλά είχε αναφέρει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Το λέω αυτό για να θυμόμαστε την ιστορία μας και να διδασκόμαστε. Ο πρωθυπουργός να συνειδητοποιήσει πως είναι πρωθυπουργός και να κάνει την αυτοκριτική του. Δεν έχω δει να κάνει όμως αυτοκριτική. Να πάψει να συμπεριφέρεται ως ο πρόεδρος του 15μελους μαθητικού συμβουλίου Αμπελοκήπων»

Ο κ.Κορομηλάς αναφέρθηκε και στο φορολογικό σεμινάριο που διεξάγεται στην Κάλυμνο όπου μετέβει σήμερα.

 162 total views,  2 views today