Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις αυριανές κινητοποιήσεις των μαθητών της Ρόδου.

Καλούμε στο προγραμματισμένο μαθητικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στη Ρόδο. Να δώσουμε τέλος στον εμπαιγμό των μαθητών/ριών από την κυβέρνηση. Τα σχολεία λειτουργούν μόλις λίγες μέρες και η κατάσταση βρίσκεται οριακά εκτός ελέγχου.

Κλείνει το ένα μετά το άλλο, άλλοτε εξ’ ολοκλήρου και άλλοτε τμηματικά, ως αποτέλεσμα της έναρξης της σχολικής χρονιάς χωρίς σχέδιο. Λειτουργούν με 25-30 μαθητές/ριες ανά την τάξη, χωρίς τη δυνατότητα τήρησης των αποστάσεων και με μόνο εφόδιο την μάσκα.

Οι αίθουσες δεν απολυμαίνονται, γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις. Οι οικογένειες πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ όταν εντοπίζεται κρούσμα ή όταν τα παιδιά έχουν έναν απλό πονόλαιμο.

Οι λιγοστοί καθηγητές, καλούνται να αναλάβουν και τον ρόλο των νοσηλευτών, μιας που η κυβέρνηση κατ’ ουσία τους υποχρεώνει να κάνουν οι ίδιοι τις εκτιμήσεις για μόλυνση από τον κορονοϊό. Για αυτή την κατάσταση, που βρίσκεται οριακά εκτός ελέγχου, την ευθύνη φέρει εξ’ ολοκλήρου η κυβέρνηση. Και για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση αντί να φτιάξει ένα έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας και προστασίας χιλιάδων ζωών, επιλέγει να στοχοποιήσει τη νέα γενιά και να βαφτίσει τους μαθητές/ριες «αρνητές της μάσκας».

Ως εδώ με τον εμπαιγμό. Φταίει εξ’ ολοκλήρου η κυβέρνηση για τις υγειονομικά επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία. Φταίει εξ’ ολοκλήρου η κυβέρνηση που η πανδημία γνωρίζει αυτή την τεράστια έξαρση. Η ανευθυνότητα και οι ιδεοληψίες της Νέας Δημοκρατίας είναι εμπόδιο στον τεράστιο αγώνα των μαθητών/ριών, όπως και ολόκληρης της κοινωνίας, για ζωή με ασφάλεια.
Είναι επικίνδυνοι για τις ζωές μας!

Ως Νεολαία ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Ρόδου απαιτούμε:
– 12-15 Μαθητές ανά τάξη σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
– Προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά του διδακτικού προσωπικού.
– Προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά του προσωπικού καθαριότητας.
– Άμεση εύρεση κτιρίων από την κυβέρνηση με σκοπό την χρήση τους ως Σχολεία.
– Ασφαλής και συχνή μετακίνηση μαθητριών/τών με τα ΜΜΜ.

 1,121 total views,  14 views today