Σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να νοσηλεύεται, καταγράφεται το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κάρπαθο και η ίδια η νοσηλεύτρια στο μήνυμά της δηλώνει μια χαρά!

Πρόκειται για την Μαρία Μπέρτου, κάτοικο Απερίου, που εργάζεται ως Νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, σύζυγος στρατιωτικού, η κατάσταση της υγείας της οποίας χαρακτηρίζεται καλή. Σημειώνεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται η «ιχνηλάτηση» των επαφών της ασθενούς, που επέστρεψε από κανονική άδεια, αμέσως μετά την επιβεβαίωση της προσβολής της από τον ιό.

Η επίσημη ανακοίνωση που υπογράφεται από τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου και τον Πρόεδρο της, Γεώργιο Δήμαρχο, αναφέρει ότι η ασθενής από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της ενώ έχει ενημερωθεί το οικείο περιβάλλον της.

Μιλώντας στον sky ο δημαρχεύων Μιχάλης Μανωλάκης ξεκαθάρισε ότι οι υγειονομικές αρχές έχουν επιληφθεί πλήρως του θέματος στην Κάρπαθο, ενώ υποστήριξε ότι τα νησιά έχασαν το μεγάλο πλεονέκτημα που είχαν, να κλείσουν από την πρώτη στιγμή λιμάνια και αεροδρόμια, με εξαίρεση την τροφοδοσία, για να μη μεταφερθεί ο κορωνοιός.

Επίσης γίνεται έκκληση στους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να αποφύγουν να επισκεφθούν το νησί, όσο διαρκεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού, λόγω και των δυσκολιών στην διακομιδή και αεροδιακομιδή των πιθανών σοβαρών περιστατικών.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΡΤΟΥ

Όπως όλοι γνωρίζετε, εδώ και χρόνια ανήκω στο νοσηλευτικό προσωπικό του νησιού.

Στα πλαίσια της ασφαλούς επιστροφής μου στην εργασία μου και καθώς εμφάνισα κάποια συμπτώματα (πυρετό,κεφαλαλγία και πόνο στα κόκαλα), κρίθηκε αναγκαία η εξέταση μου για τον COVID-19, στον οποίο και βρέθηκα θετική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κ. Ζιαζιάς στον sky: Δεν αποκλείεται "θερμό" επεισόδιο

Τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά από δυο μέρες και προς το παρόν είμαι μια χαρά.

Βρίσκομαι σε απομόνωση, από την πρώτη στιγμή και εγώ και η οικογένειά μου, κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι!

Όπως βρέθηκα εγώ εκτεθειμένη στον ιό, έτσι μπορεί και ο καθένας μας!

Μείνετε στο σπίτι σας και ακολουθείστε τους κανόνες του ΕΟΔΥ όπου η τήρησή τους είναι επιβεβλημένη για όλους μας, έχουμε δεν έχουμε τον ιό!

Καλή δύναμη!

ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΡΤΟΥ

 130 total views,  2 views today