Η ομάδα Ζευς με τα F—16 της θα είναι στη Ρόδο στις 7 Μαρτίου για την επέτειο της Ενσωμάτωσης

1203

Την ευκαιρία να δουν τα ελληνικά F-16 να πετούν  πάνω από τη Ρόδο θα έχουν όλοι στις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την  Ελλάδα=.

Αυτό θα γίνει γιατί ο Δήμος Ρόδου και  συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Τύπου και Εθιμοτυπίας κ. Κώστας  Ταρασλιάς, υπέβαλε αίτημα για να έρθει στη Ρόδο και να μετάσχει στις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την  Ελλάδα η ομάδα Ζεύς .

Το αίτημα όπως δήλωσε στο skyrodos.gr  ο αντιδήμαρχος Τύπου και Εθιμοτυπίας κ. Κώστας Ταρασλιάς έγινε δεκτό .

«Υποβάλαμε το αίτημα  για να αποδώσουμε τον συμβολισμό και την τιμή που πρέπει στην επέτειο της Ενσωμάτωσης της   Δωδεκανήσου με την Ελλάδα», είπε ο κ. Ταρασλιάς.

Η ομάδα  Ζεύς  θα κάνει την επίδειξη όπως   και άλλες  φορές μετά την παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων και των μαθητών στο Μανδράκι.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat). Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

Υψηλή Επίδειξη (High Show)

  • Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show)

  • Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Τα περιπατητικά μονοπάτια 

Ο κ. Ταρασλιάς μίλησε επίσης και για την προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Ρόδου για να καθοριστούν τουλάχιστον τρεις περιπατητικές διαδρομές στα πλαίσια της ανάπτυξης των ειδικών  μορφών τουρισμού.

«Πρόκειται για τρία μονοπάτια ένα στην Κρητηνία ένα στις Πεταλούδες και ένα στο  Ροδίνι  που θέλουμε να τα εντάξουμε σε χρηματοδοτικό  πρόγραμμα και να τα καθιερώσουμε», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.

Να σημειωθεί πως για το  περιπατητικό μονοπάτι της Κρητηνίας η προσπάθεια είχε ξεκινήσει όταν ο κ. Ταρασλιάς ήταν αρμόδιος για τον τομέα του Τουρισμού πριν μετατεθεί στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών.

 

 Στοιχεία για την ομάδα Ζευς : Πολεμική Αεροπορία