Πηγή μεγάλης  ανησυχίας είναι για τους ξενοδόχους του νησιού μας η εξέλιξη των κρατήσεων αλλά και των αφίξεων, το δίμηνο Σεπτεμβρίου  Οκτωβρίου.

Αιτία ο κορονοιός καθώς η γεωμετρική  αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να επηρεάσει πολύ την έκβαση των αφίξεων το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Τα κρούσματα αυξάνονται και αυτό μπορεί να επηρεάσει  τις αφίξεις του Σεπτεμβρίου. Οι πελάτες τον συγκεκριμένο μήνα είναι διαφορετικής ηλικιακής ομάδας. Επιπλέον δεν πιέζονται να κάνουν διακοπές στην αιχμή της σεζόν και ως εκ τούτου αν ανησυχήσουν από την αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να αλλάξουν προορισμό διακοπών. Ο  μόνος τρόπος για να το αλλάξουμε αυτό είναι αυξήσουμε τους εμβολιασμούς», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου   κ.  Μανώλης Μαρκόπουλος.

Για τις αφίξεις τον τρέχοντα μήνα είπε:

«Παραδοσιακά στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου είχαμε μείωση των αφίξεων. Αυτή η μείωση θα είναι μεγαλύτερη φέτος. Οι κρατήσεις για το τέλος του μήνα είναι πολύ μειωμένες. Υπάρχει ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι θα πάμε καλά ότι και να γίνει. Δεν είναι έτσι. Εμείς μιλάμε με τους συνεργάτες μας και δεν βλέπουμε θα είναι εύκολη η κατάσταση το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και ο Σεπτέμβριος που είναι ο μήνας των επαναλαμβανόμενων τουριστών που δημιουργούσε μεγάλο overbooking στα ξενοδοχεία. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχιστούν σε αυτούς τους ρυθμούς δεν θα  έχουμε θετική εξέλιξη σε ότι αφορά την έκβαση της σεζόν. Το λέμε τώρα που είναι νωρίς  και μακάρι να διαψευσθούμε. Δυστυχώς έχουμε τα δεδομένα  των κρατήσεων».

Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα οι πληρότητες στα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο θα είναι μειωμένες.

«Μακάρι να διαψευσθώ αλλά με αυτά τα δεδομένα σε ότι αφορά την εξέλιξη του κορονοϊού οι πληρότητες θα είναι μειωμένες στα ξενοδοχεία. Δεν αισιοδοξώ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», τόνισε.

Το θέμα που αφορά τις αφίξεις και τις πληρότητες στα ξενοδοχεία το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και το δίμηνο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου εξαιτίας της εξέλιξης της πανδημίας  αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στη Ρόδο μέτρα ανάλογα με αυτά που εφαρμόσθηκαν στη Μύκονο και τελευταία στην Κρήτη ο κ. Μαρκόπουλος είπε:

“Με τα  μέτρα που εφαρμόσθηκαν  δεν κλείνουν οι προορισμοί. Κινούνται στην κυβέρνηση προσεκτικά. Δεν θα δημιουργήσουν εκτιμώ προβλήματα”.

Η μόνη λύση για να κερδίσουμε τη ζωή  μας είναι το εμβόλιο

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στους μαζικούς εμβολιασμούς που γίνονται στα ξενοδοχεία με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου καθώς υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

«Ξεκίνησε ο πρώτος γύρος εμβολιασμού με αρκετά μεγάλη προσέλευση. Μας χαροποιούν οι συμμετοχές της τελευταίας στιγμής. Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον πως η μόνη που έχουμε για να κερδίσουμε τη ζωή μας είναι το εμβόλιο», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Ο προγραμματισμός για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας έγινε σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή  εντός δέκα ημερών  όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.

«Η πρωτοβουλία μας έχει συμβολικό χαρακτήρα και δείχνει μια κατεύθυνση . Μου προκαλεί λύπη το γεγονός ότι είναι μικρός ο αριθμός των ραντεβού που είχαν κλειστεί χθες  στο mega εμβολιαστικό κέντρο. Εμβόλια μπορούν να γίνονται ακόμη και εντός της ημέρας που θα προγραμματιστεί το ραντεβού χωρίς δηλαδή πολυήμερη αναμονή πλέον», τόνισε.

Ο πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εμβόλιο να το ξανασκεφθούν και να πράξουν αυτό που πρέπει.

 

 

 759 total views,  2 views today