Η παραδοσιακή φορεσιά του Έμπωνα

3107

Την περίτεχνη παραδοσιακή φορεσιά του Έμπωνα Ρόδου αναδεικνύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την διατήρηση και συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών της και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε τόπου και κάθε χωριού ξεχωριστά, μέσα από τη συνεργασία και την στήριξη των κατά τόπους πολιτιστικών συλλόγων.

Η παρουσίαση της παραδοσιακής φορεσιάς του Έμπωνα, θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 9 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνα «Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ».

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, με σκοπό να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, οι γυναίκες του Έμπωνα διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, θα παρουσιάσουν βήμα – βήμα όλη την διαδικασία για την δημιουργία της αυθεντικής φορεσιάς του Έμπωνα της Ρόδου.

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο κόβεται, ράβεται και κεντιέται η περίτεχνη αυτή φορεσιά που πάντα “κλέβει” τις εντυπώσεις με τα τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για 3ησυνεχόμενη χρονιά στην Παναγιά του Μπούργκου στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Στην γιορτή θα συμμετέχουν χορευτικές ομάδες νέων του συλλόγου, που θα συνοδεύονται από μουσικούς στην οδό Σωκράτους, στην πλατεία Ιπποκράτους και στην Παναγιά του Μπούργκου, ενώ ο σύλλογος θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους κρασί, σούμα και παραδοσιακά εδέσματα.