«Σε βάρος της επιχειρηματικότητας βαίνει τελικά η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος. Η αγορά χρειάζεται σταθερότητα και μόνο σταθερότητα».
Αυτό δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις.

«Ποτέ μια προεκλογική περίοδος δεν ευνοεί την αγορά. Το ίδιο και οι συνεχόμενες εκλογές. Η αγορά ευνοείται μόνο από ένα σταθερό κλίμα. Καλώς ή κακώς αυτή τη χρονιά θα έχουμε τρεις αναμετρήσεις και αυτό μας γεμίζει από ανασφάλεια», δήλωσε ο κ. Γιώργος Καρανίκας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μετέφερε την αγωνία που εκφράζουν οι επιχειρηματίες λόγω των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων.
«Όταν υπάρχει ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα τότε είναι λογικό ο πρώτος που την πληρώνει να είναι η αγορά και οι επιχειρηματίες», είπε ο κ. Καρανίκας.

Σε ερώτηση σχετικά με την εκπτωτική περίοδο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.
«Το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ έχει στοιχεία που δείχνουν την πορεία της εκπτωτικής περιόδου. Ωστόσο ακόμη η κίνηση δεν έχει ζεσταθεί ακόμη καθώς δεν φαίνεται οι καταναλωτές να έχουν ρευστότητα», είπε ο κ. Καρανίκας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που γίνονται από την ΕΣΕΕ σε κεντρικό επίπεδο για ζητήματα που «καίνε» τους επιχειρηματίες.
«Είμαστε στην περίοδο των συναντήσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας τον επιχειρηματικό ακατάσχετο λογαριασμό και την όσο το δυνατό ενίσχυση της ρευστότητας για τις επιχειρήσεις. Έγινε μια εξαγγελία από τον κ. Δραγασάκη. Δεν είναι όμως απόλυτα ξεκάθαρο κάτι αφού είμαστε στα λόγια. Στο τέλος Φεβρουαρίου θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα όταν θα έχουν τελειώσει και οι αξιολογήσεις και η κυβέρνηση θα κληθεί να νομοθετήσει», είπε ο κ. Καρανίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   "Φυλλορροούν" τα λουλούδια στην καραντίνα: Σε απόγνωση οι ανθοπώλες

Σε ερώτηση αν θα γίνουν πιο σύντομα οι εθνικές εκλογές ο κ. Καρανίκας δήλωσε:
« Όσα είδαμε να διαδραματίζονται στη Βουλή με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δείχνουν πως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνουν εκλογές. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε τις εκλογές της ΤΑ και τις ευρωεκλογές. Ανά πάσα στιγμή δηλαδή, έχουμε εκλογές και αυτό είναι το κακό για την αγορά».

 230 total views,  2 views today