Η Ομοσπονδία  Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση , τώρα που μια δύσκολη σαιζόν για τους εργαζόμενους σιγά –σιγά φτάνει στο τέλος της, ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο εργασίας να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το τι μέλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα: – Η ΠΟΕΕΤ ζητά να δοθεί επιτέλους  λύση με τα ένσημα των μονομερών αναστολών σύμβασης του 2020 και να μην υπάρξει  το ίδιο φαινόμενο με τις μονομερείς αναστολές του 2021.

– Να ξεκαθαριστεί με πόσα ένσημα οι εποχικά εργαζόμενοι , τόσο στον επισιτισμό όσο και στον Τουρισμό θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

– Η επιδότηση με επίδομα ανεργίας όσων δεν βρήκαν δουλειά φέτος καθώς υπάρχουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης που δεν επαναλειτούργησαν, καθώς και σ΄ αυτούς που ενώ είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης δεν επαναπροσλήφθηκαν ενώ οι επιχειρήσεις λειτούργησαν

– Όσοι έκαναν μονομερή δήλωση αναστολής σύμβασης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και δεν επαναπροσλήφθηκαν, να μην χάσουν την επιδότηση ανεργίας λόγω παρέλευσης του 60ημέρου!

 

 

 

 160 total views,  2 views today