Η πριγκίπισσα που δεν έγινε ποτέ βασίλισσα

171

Όταν το μονοκινητήριο αεροπλάνο του Τζον Κένεντι Τζούνιορ συνετρίβη στις 16 Ιουλίου του 1999 σκοτώνοντας τον ίδιο, τη σύζυγο του Κάρολιν Μπεσέτ (και τη μεγαλύτερη αδελφή της Κάρολιν), στο αποκορύφωμα της αίγλης και της διασημότητας τους, το ζευγάρι δεν αποτέλεσε απλά μια ακόμα τραγική ιστορία, αλλά έγινε ένα σύμβολο.

Η Κατάρα των Κένεντι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ξανά και «το ανολοκλήρωτο ταξίδι, αυτών των μαγνητικών προσωπικοτήτων που έφυγαν νωρίς», όπως γράφουν οι New York Times, σημάδεψε την Αμερική και επηρέασε τον όλο τον κόσμο. Ήταν εξάλλου σίγουρο ότι εκείνος θα έμπαινε στην πολιτική και θα διεκδικούσε την προεδρία, ενώ εκείνη λιγομίλητη, εγκρατής στις εκδηλώσεις των συναισθημάτων της, και με φινέτσα στους τρόπους της θα γινόταν μια έξοχη Πρώτη Κυρία.

Συνομιλούσε με τον κόσμο μέσω της μόδας

Όπως σχολίαζε, άλλωστε, πρόσφατα το L’ Officiel πριν τις influencers της μόδας υπήρχαν τα it girls και πριν από αυτά η ξεχωριστή Κάρολιν που «χρησιμοποιούσε τη μόδα για να συνομιλεί και ή να συνδιαλέγεται με το κοινό», σύμφωνα με το βιβλίο «CBK: Carolyn Bessette Kennedy: A Life in Fashion» της Σουνίτα Κούμαρ Ναίρ, που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

«Χρησιμοποιούσε τη μόδα για να συνομιλεί ή να συνδιαλέγεται με το κοινό»

Το έργο αυτό που επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην εξαιρετική αισθητική της Κάρολιν, που παρομοιάζεται με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, επειδή και οι δύο ήταν ιέρειες της μόδας χωρίς να το επιδιώκουν, εξηγεί πως το απόλυτο μαύρο, το ασπρόμαυρο και γενικά τα ουδέτερα χρώματα που εκείνη επέλεγαν αποκάλυπταν πολλά περισσότερα για την προσωπικότητα της από ότι οι φήμες –συνήθως κακεντρεχείς- που κυκλοφορούσαν για την ίδια εκείνη την εποχή.

Η ζήλια της ευτυχίας

Ήταν παντρεμένη εξάλλου με τον πιο περιζήτητο εργένη και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οπότε για τους ανθρώπους ήταν πιο εύκολο να δεχτούν ότι ο γάμος τους βρισκόταν στα βράχια πριν πεθάνουν, ότι εκείνη δεν ήθελε παιδί γιατί δεν άντεχε το ανελέητο κυνήγι των παπαράτσι καταρρακώνοντας εκείνον που το επιθυμούσε πολύ, ότι δεν τον ήθελε πια ερωτικά, ότι εκείνος είχε μετανιώσει που είχε χωρίσει με την Ντάριλ Χάνα και η λίστα της ντροπής είναι ατελείωτη.

Το σενάριο ότι ήταν ένα ζευγάρι σαν όλα τα άλλα, με τις καλές και τις κακές στιγμές του, ευτυχισμένο όταν έβγαζε το σκύλο του στη Νέα Υόρκη, δυστυχισμένο όταν έπρεπε να παρευρεθούν σε γκαλά που δεν τους αφορούσαν ακουγόταν, αλλά δεν πουλούσε όσο όλα τα προαναφερόμενα και φυσικά τα ρούχα της Κάρολιν.

Φέτος η λέξη μινιμαλισμός αναζητήθηκε 46% περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια

Η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων

Το άσπρο πουκάμισο με το μπλε τζιν, οι μίντι φούστες με τις μπότες μέχρι το γόνατο, το χαρακτηριστικό σινιόν της, το ανάλαφρο μακιγιάζ της και φυσικά το sleep dress νυφικό της αποτελούν έκτοτε σημείο αναφοράς της μόδας. Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, όπως σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα, γιατί στο παγκόσμιο χάος, την κατάρρευση όλων των εξαίσιων ψευδαισθησιών και τη εισβολή του ψηφιακού κόσμου, η απλότητα στο ντύσιμο, στη συμπεριφορά και στις συναναστροφές των ανθρώπων είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Κι αν τα λόγια δεν πείθουν, ας σημειωθεί ότι φέτος η λέξη μινιμαλισμός αναζητήθηκε 46% περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια…