Δεν πρόκειται να δεχθεί η δημοτική αρχή Ρόδου, τη δημιουργία άλλης δομής για τη φιλοξενία παράτυπων μεταναστών και προσφύγων ούτε όμως και την αύξηση του αριθμού τους.

Αυτό που ζητούν τόσο ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης είναι η ελαχιστοποίηση του αριθμού των ανθρώπων που έρχονται στη Ρόδο. Ζητούμενο είναι και η αποσυμφόρηση των υπολοίπων νησιών δηλαδή της Σύμης της Κω και της Λέρου από τους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες.

¨Όπως δηλώθηκε στο skyrodos.gr μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος θα επισκεφθούν το χώρο όπου συνήθως φιλοξενούνται οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες στα Παλιά Σφαγεία για να δουν τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού με τη συμμετοχή του δημάρχου του αρμοδίου αντιδημάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Σε προτεραιότητα πάντως είναι να εξασφαλιστεί τροφή για τους ανθρώπους αυτούς. Αυτό θα γίνει με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια διαφόρων πρώτων υλών για την παρασκευή φαγητού στους χώρους των παλαιών σφαγείων.

Μέριμνα θα υπάρξει για τα άλλα είδη που χρειάζονται για ανθρώπους που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους και αναζητούν νέες αλλού.

Αποσυμφόρηση για τη Μόρια και μεταφορά σε ξενοδοχεία ανά την επικράτεια!

Eντός του επόμενου διμήνου αναμένεται να αποσυμφορηθεί η δομή της Μόριας, σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η αποσυμφόρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιτευχθεί μέσω του νομοσχεδίου για το άσυλο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, καθώς και δυο προγραμμάτων για τη μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα με άμεση προτεραιότητα την αξιοποίηση ξενοδοχείων ανά την επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Οι δάσκαλοι στους δρόμους για την καθαριότητα στα σχολεία της Ρόδου

Συγκεκριμένα το ένα πρόγραμμα αφορά 40.000 άτομα και χρηματοδοτείται από την Κομισιόν και το δεύτερο με την ονομασία «Ήλιος» αφορά στη μεταφορά 16.000 ανά την επικράτεια.

«Αλλάζουμε το άσυλο. Επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Εξετάζουμε γρήγορα τα αιτήματα, δικαιώνουμε τους δικαιούχους και επιστρέφουμε τους μη δικαιούχους. Δεν στοιβάζουμε», είναι η κεντρική ιδέα του νομοσχεδίου για το άσυλο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες εκτιμούν ότι οι νέες ρυθμίσεις και τα νέα πιο σαφή κριτήρια για την ένταξη κάποιου στην ευαλωτότητα, θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νησιών.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν την κατάσταση στη Μόρια αυτή τη στιγμή μη βιώσιμη, μετά και από τα τελευταία γεγονότα με τις καταστάσεις εξέγερσης και γι αυτό στην κυβέρνηση επενδύουν πολλά για τη βελτίωση των συνθηκών στις ρυθμίσεις του νέου νόμου για το άσυλο.

 356 total views,  4 views today