«Η Ρόδος είναι ένας θησαυρός, ένα μοναδικό μείγμα ιστορίας, πολιτισμού και φύσης»

79

Άλλο ένα δημοσιογραφικό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη σε συνεργασία με την κεντρική Υπηρεσία του Ε.Ο.Τ., το Γραφείο Γερμανίας και την Προϊσταμένη Αρετή Πρίνου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι επιφανείς Γερμανοί δημοσιογράφοι Δρ RainerHermann και JorgwernerBornmann επισκέφθηκαν τη Ρόδο στο διάστημα από 27 έως 30 Αυγούστου 2023 και έμειναν ενθουσιασμένοι από το νησί και την τοπική φιλοξενία.

O Δρ RainerHermann είναι δημοσιογράφος πολιτικοοικονομικού ρεπορτάζ με μακρόχρονη εμπειρία στην ανατολική Μεσόγειο. Διετέλεσε μάλιστα ανταποκριτής της F.A.Z. και στην Αθήνα. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσει άρθρο στη μεγάλης εμβέλειας ποιοτική εφημερίδα πολιτικοοικονομικού, κοινωνικού και γενικού ενδιαφέροντος περιεχομένου FrankfurterAllgemeineZeitung (F.A.Z.) με 140.000 έντυπα ημερησίως και 250.000 ψηφιακούς συνδρομητές.

Η JorgwernerBornmann είναι δημοσιογράφος τουριστικού ρεπορτάζ με ειδίκευση και στην γαστρονομία (Sommelier), υπεύθυνος συντάκτης τριών ποιοτικών ιστοσελίδων (κατάταξη και των τριών εντός της πρώτης δεκάδας των καλύτερων ιστοσελίδων) με αντικείμενο τον περιπατητικό, τον ποδηλατικό και τον γαστρονομικό περιεχόμενο. Οι ιστοσελίδες (wanderfreak.de, radlfreak.de, genussfreak.de)μετρούν 150.000 αναγνώστες μηνιαίως.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου καιπερπάτησαν τα σοκάκια της, τον λόφο του Αγίου Στεφάνου, την Ακρόπολη της Λίνδου, τις παραλίες Καλλιθέας, Φαληρακίου, Αφάντου και Τσαμπίκας, τις Πηγές Καλλιθέας, τον παραδοσιακό οικισμό Κοσκινού, την Κοιλάδα των Πεταλούδων, τον λόφο της Φιλερήμου, το χωριό Απόλλωνα, το οινοποιείο της Αναστασίας Τριανταφύλλου και το Μουσείο της Μέλισσας.

O Δρ RainerHermann τόνισε ότι η Ρόδος είναι ένας θησαυρός και ένα προϊόν από μόνη της. Διαθέτει ένα μοναδικό μείγμα ιστορίας, πολιτισμού και φύσης. Πού αλλού βρίσκει κανείς έναν συνδυασμό της ελληνιστικής εποχής που απεικονίζεται σε έργα τέχνης με την εκπληκτική αρχιτεκτονική των ιπποτών, το έντονο ιταλικό αστικό στοιχείο και τα στοιχεία της σύγχρονης εποχής; Είναι απλά μοναδική.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας Κωνσταντίνος Σ. Ταρασλιάς δήλωσε: «Στοχεύουμε η παρουσία της Ρόδου να μην είναι μόνο έντονη σε έντυπα αμιγώς τουριστικού ενδιαφέροντος αλλά και σε ΜΜΕ με πολιτικοοικονομικό περιεχόμενο καθώς σχεδιάζουμε την προσέλκυση τουριστών με υψηλότερες οικονομικές δυνατότητες».

Σημειώνεται ότι η Ρόδος αποτελεί μία πολύ συχνή επιλογή για τους Γερμανούς  τουρίστες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, κατά το έτος 2022, οι αφίξεις στο νησί τουριστών από τη Γερμανία ανήλθαν στις 528.068.