Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, για το γεγονός ότι η Τήλος έμεινε με έναν αγροτικό γιατρό.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται εάν προτίθεται να τοποθετήσει άμεσα μόνιμο ιατρό στο νησί και να επαναλειτουργήσει το τμήμα τηλεϊατρικής του, εξασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, τον ιατρικό εξοπλισμό και τα αναλώσιμα που απαιτούνται;

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βελόπουλου:

Κύριε Υπουργέ,

Οι κάτοικοι της Τήλου μας μετέφεραν, πρόσφατα, την ανησυχία τους για το πώς θα καλυφθεί το υγειονομικό κενό, αφού έχουν μείνει στο νησί τους με έναν μόνο αγροτικό γιατρό, χωρίς τηλεϊατρική, με ασήμαντο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και ελάχιστα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά.

Επισημαίνουν και τονίζουν την ανάγκη, πως τα μέτρα στήριξης της Δημόσιας Υγείας, εν μέσω περιόδου πανδημίας από τον κορωνοϊό, που θα εφαρμοστούν σε όλη την Επικράτεια, πρέπει να εφαρμοστούν και σε μικρά νησιά, όπως το δικό τους.

Ζητούν οι ως άνω, απεγνωσμένα, την ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο νησί τους για να μην μετατραπεί το πλεονέκτημα που έχουν, ως αραιοκατοικημένο νησί που προσελκύει ειδικές πτυχές τουρισμού, σε μειονέκτημα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε άμεσα να τοποθετήσετε μόνιμο ιατρό στο Ιατρείο του ως άνω νησιού και να επαναλειτουργήσετε το τμήμα τηλεϊατρικής του, εξασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, τον ιατρικό εξοπλισμό και τα αναλώσιμα που απαιτούνται;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 1,418 total views,  2 views today