Η τουριστική σεζόν με τα δυο πρόσωπα

803

«Δύο πρόσωπα δείχνει η φετινή τουριστική σεζόν καθώς υπήρξαν προορισμοί που πήγαν καλά από πλευράς αφίξεων και άλλες όχι».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα στον Sky ο Γενικός Διευθυντής της Τez Tour κ. Μανώλης Απλανεδάκης .

«Η Ρόδος είναι από τους προορισμούς που η τουριστική σεζόν καταγράφει μικρή αύξηση των αφίξεων και αυτό μας ικανοποιεί. Σε άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα η Κρήτη και η Κέρκυρα, η κίνηση παρουσιάζει μείωση», δήλωσε ο κ. Απλανεδάκης.

Όσο για τα έσοδα αυτά, όπως τόνισε, θα παρουσιάσουν για τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα μείωση.

«Τα έσοδα θα είναι μειωμένα γιατί οι αφίξεις βασίζονται σε ειδικές προσφορές που γίνονται την τρέχουσα περίοδο», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού για τον τουρισμό ο κ. Απλανεδάκης τόνισε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση αφού έχει γίνει αντιληπτό πως ο τομέας δεν μπορεί να βασίζεται σε συγκυρίες.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μιλάμε για αύξηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και όχι για τους αριθμούς. Τα τελευταία χρόνια είχαμε μάθει να θριαμβολογούμε μόνο για το ρεκόρ των αφίξεων . Οι άνθρωποι που ασχολούνται τώρα στην κυβέρνηση με τον τουρισμό ανεβάζουν τον πήχη και εστιάζουν στην ποιότητα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΤΕΖ TOUR και πρόσθεσε πως ο τουρισμός είναι συνδυασμός πραγμάτων.

«Δεν πρέπει να επενδύουμε στις κακές επιδόσεις των ανταγωνιστικών προορισμών αλλά να διαμορφώσουμε ένα προϊόν που να πείθει τους πελάτες για να επιλέγουν τους ελληνικούς προορισμούς» τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιμήκυνση της σεζόν ο κ. Απλανεδάκης τόνισε πως δεν είναι εύκολο εγχείρημα.

«Είναι δύσκολο το εγχείρημα, μεταβάλλεται από πολλούς παράγοντες και συναντά πολλά εμπόδια. Ένα από αυτά είναι οι υποδομές που δεν είναι έτοιμες για χειμερινή λειτουργία. Πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν καν θέρμανση. Στην Ελλάδα επίσης έχουμε μάθει, να δουλεύουμε στον τουρισμό μόνο 6 μήνες. Δεν βλέπω πολύ διάθεση για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο κ. Απλανεδάκης.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΤΕΖ TOUR τόνισε πως η Ελλάδα παρόλα αυτά , προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό .

«Υπάρχουν σημεία που δεν χρειάζεται να είναι καλοκαίρι για να τα επισκεφθεί κανείς. Πρέπει να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο σκέψης, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η χώρα και να δουλέψουμε στο κομμάτι της φιλοξενίας», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις φετινές επιδόσεις του TEZ TOUR ο κ. Απλανεδάκης δήλωσε πως είναι πολύ καλές.

«Εμείς δεν κόψαμε πτήσεις και προσπαθούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας όσο γίνεται. Φέτος για μας οι αφίξεις είναι αυξημένες σε ποσοστό 25%. Είμαστε αισιόδοξοι και για την επόμενη σεζόν», δήλωσε.

Ο κ. Απλανεδάκης όμως αναφέρθηκε και στη μείωση που παρουσιάζουν και φέτος οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία.

«Η Ρωσική τουριστική αγορά παρουσιάζει μείωση . Και πέρσι και πρόπερσι το ίδιο είχε συμβεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει αύξηση αφίξεων από άλλες αγορές. Σημαντικό ρόλο παίζει και η διαφορά των τιμών», τόνισε.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να βελτιωθεί η κατάσταση ο κ. Απλανεδάκης τόνισε:
«Θα παίξει ρόλο και η προβολή στην συγκεκριμένη τουριστική αγορά και όχι μόνο στις εκθέσεις».

Πολλά χρόνια παρουσίας

Ο ΤΕΖ ΤΟUR φέτος όπως τόνισε ο κ. Απλανεδάκης, συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής και για το λόγο αυτό θα διοργανωθούν εκδηλώσεις.
«Επενδύσουμε στην Ελλάδα. Φέτος γιορτάζουμε τα 25 χρόνια παρουσίας στον κόσμο . Στην Ελλάδα είμαστε 13 έτη και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για πολύ ακόμη», υπογράμμισε .