Την άποψη πως η Τουρκία θα κλιμακώσει την ένταση με τη χώρα μας και θα αναβαθμίσει τις προκλήσεις με υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά, όπως συνέβη και την Μεγάλη Παρασκευή πάνω από τη Ρόδο, εξέφρασε μιλώντας στον sky ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Ο κ. Ζιαζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη για τις συνεχείς παραβιάσεις και τους κινδύνους που απορρέουν από την τουρκική προκλητικότητα, βάζοντας μια κόκκινη γραμμή. Tόνισε επίσης ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ψύχραιμες κι ετοιμοπόλεμες, εν αντιθέσει με τις τουρκικές που βρίσκονται σε αποσύνθεση μετά το πραξικόπημα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Παρασκευή τρία τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τον Αρχάγγελο της Ρόδου, σε ύψος 15.000 ποδών.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί αυτές τις υπερπτήσεις ως επιθετικό εργαλείο επίδειξης ισχύος κι αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές. Η Τουρκία θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μία ανεξέλεγκτη σύγκρουση, πιστεύοντας ότι θα επιβάλλει τη δική της ατζέντα στις διαπραγματεύσεις. Οι υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά δεν είναι κάτι που πρέπει να αφεθεί και να καταστεί ρουτίνα ή εθνικός εθισμός».

Και καταλήγει:

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δε μπορεί να αντιμετωπίζονται μόνο με παλιά εργαλεία, δηλ. με διαβήματα προς την Άγκυρα, ενημερώσεις προς την Ε.Ε. ή στο ΝΑΤΟ, δηλαδή μια τυπική διαδικασία. Ήρθε η ώρα να προσφύγουμε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και να καταγγείλουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας κι έτσι θα έχουμε προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για τους κινδύνους που απορρέουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εντυπωσιακές εικόνες με τους υδροστρόβιλους στη Ρόδο!

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ τόνισε επίσης ότι:

«Και σε επιχειρησιακό επίπεδο ήρθε η ώρα να βάλουμε μία κόκκινη γραμμή. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αυτή την περίοδο, να ενισχύσουμε την εθνική μας άμυνα, με μέτρο, με στόχευση, με σχεδίαση και σαφώς με κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα. Δεν χρειάζονται κραυγές, αλλά ούτε και δηλώσεις υποταγής».

 894 total views,  2 views today