Οριακή τείνει να γίνει η κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της τροπολογίας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχουν γίνει για να καλυφθούν τα κενά . Την κατάσταση έρχεται να επιδεινώσει η εφαρμογή των όσων προβλέπει η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών . Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει πως θα λειτουργήσουν οι δομές υγείας στην περιοχή μας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Βάση  της τροπολογίας  τουλάχιστον 70 άτομα, νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο θα τεθεί σε αναστολή γεγονός που θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό και ήδη τίθενται ερωτηματικά για το πω θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο μήνα.

Στο  θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο αντιδήμαρχος κ.  Γιώργος Τριάντος.

«Υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία του νοσοκομείου Ρόδου από την 1η Σεπτεμβρίου. Η μια παθολογική κλινική  έχει μετατραπεί σε covid κλινική. Η δική μου χειρουργική  συνλειτουργεί με τη Β χειρουργική. Το ζήτημα με τους αναισθησιολόγους παραμένει. Εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά στα χειρουργεία. Η πανδημία έχει διαμορφώσει μια δύσκολη κατάσταση», είπε ο κ. Τριάντος.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν τεθούν σε αναστολή οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί ο κ. Τριάντος τόνισε:

«Δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν τα  κενά και  τα πως θα λειτουργήσει το νοσοκομείο. Και δεν είναι μόνο το ΓΝΡ . Είναι και το ΕΚΑΒ και άλλες δομές και στο Δήμο. Δεν έχουμε καμία οδηγία αν θα ανοίξουν τα ΚΑΠΗ και τα ΚΗΦΗ στο Δήμο. Εδώ και δέκα ημέρες έχουμε κάνει ερώτημα στο αρμόδιο υπουργείο και απάντηση δεν έχουμε πάρει».

 

 628 total views,  2 views today