Τα συγχαρητήρια της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη απέσπασαν οι μαθήτριες  του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου που κατάφεραν να πάρουν το1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Η δική μου Βιοηθική”!

Συγκεκριμένα η κυρία Ζαχαράκη στο προσωπικό της ιστολόγιο στο FB αναφέρει:
Διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής (ΕΕΒ) και το Εργαστήρι Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν πολλά δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια της χώρας. Η επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής κ. Ρεθυμιωτάκη Ελένη, μέλη της και δύο επιστημονικούς συνεργάτες της, έκρινε τις εργασίες με βάση την πρωτοτυπία της προσέγγισης των θεμάτων και την πληρότητα της παρουσίασης, ιδίως ως προς την ανάδειξη των σχετικών ηθικών διλημμάτων. Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου συμμετείχε στο διαγωνισμό με ένα παιχνίδι ρόλων με θέμα “Νευροηθική: Brain building – Ποιός θα χαράξει τα όρια;”.
Συγχαρητήρια στην Γιαννακλή Γεωργία, μαθήτρια της Β’ τάξης, στο ρόλο της δημοσιογράφου, στην Σάββενα Δέσποινα μαθήτρια της Β΄τάξης, στο ρόλο της μαθήτριας, στην Σαμιωτάκη Δανάη – Κωνσταντίνα μαθήτρια της Β΄τάξης, στο ρόλο της βιοεπιστήμονα, ειδικευμένης στη νευροβιολογία, στην Τουρκοδημήτρη Στεφανία της Γ’ τάξης , στο ρόλο της δικηγόρου και την Χατζηδάκη Μαριάννα, μαθήτρια της Β΄τάξης, στο ρόλο της μητέρας που το παιδί της προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Συμφωνίες ή διαφωνίες μετουσιώθηκαν σε έναν γόνιμο διάλογο.
Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς του σχολείου, Ρέμπελου Ανδρομάχη, φιλόλογο, Τενέντε Αγγελική, βιολόγο και Φλουρή Ελένη, φυσικό που ενίσχυσαν την προσπάθεια! Θερμά συγχαρητήρια!

 1,794 total views,  2 views today