Μετά τη φωτιά δημιουργήθηκαν προβλήματα και στη ΔΕΗ  όπως υπογράμμισε μιλώντας στον Sky o Διευθυντής των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας στη Σορωνή και τη Νότια Ρόδο κ. Μιχάλης Μπαρδακάς.

O  κ. Μπαρδακάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε στη ΔΕΗ η φωτιά που άναψε την περασμένη Κυριακή.

«Εξαιτίας της φωτιάς είχαμε προβλήματα    στις γραμμές μεταφοράς την Κυριακή όπου σημειώθηκε η μεγάλη διακοπή ρεύματος. Στη Σορωνή κρατηθήκαμε αλλά από τις ρίψεις  νερού από το Ρωσικό αεροπλάνο είχε πρόβλημα και προκλήθηκε γενικό black out «, τόνισε.

Σε ερώτηση μήπως η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο ή σε πυλώνα της ΔΕΗ ο κ. Μπαρδακάς απάντησε πως δεν είναι αρμόδιος να δώσει απάντηση για αυτό.

«Βλέπω το αποτέλεσμα. Από τη φωτιά και τις  προσπάθειες κατάσβεσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα εργοστάσια της ΔΕΗ. Αυτό έγινε για να προστατευθούν οι μονάδες. Ήδη έχουμε προβλήματα στα μηχανήματα γιατί βγήκαν βιαίως εκτός λειτουργίας», είπε.

«Δεν γνωρίζω  τι συμβαίνει και αν από καλώδιο έπιασε φωτιά. Ο αρμόδιος είναι ο  προϊστάμενος του κέντρου κατανομής φορτίου», τόνισε ο κ. Μπαρδακάς.

Σε ερώτηση για τους λόγους του χθεσινού μπλάκ άουτ ο κ. Μπαρδακάς απάντησε :

«Προέκυψαν προβλήματα σε δύο ατμοηλεκτρικές μονάδες καθώς το σύστημα λειτουργούσε οριακά.  Είναι προβλήματα που δημιουργήθηκαν  λόγω της υπερθέρμανσης και τη μεγάλη ζήτηση. Μέσα σε μισή ώρα είχαμε αποκατάσταση του δικτύου»

Το συνολικό φορτίο της Ρόδου  όπως  τόνισε ο κ. Μπαρδακάς έφθασε στα 225 μεγαβάτ.

«Το εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου μπορεί να δώσει 120 Μεγαβάτ ενώ η ζήτηση έχει φθάσει τα 220 MW  έναντι το 2019. Να μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε  ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για να καλύψουμε περαιτέρω».

Ο κ. Μπαρδακάς είπε ακόμη  πως το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο δεν έγινε για να αντικαταστήσει τον ΑΗΣ Σορωνής αλλά για να …τον συμπληρώσει.

Υπενθυμίζεται πως σε συσκέψεις που γίνονταν στη Ρόδο πριν την έναρξη κατασκευής της νέας μονάδας και για να καμφθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων της κοινότητας Θεολόγου υποστηρίζονταν πως ο ΑΗΣ Σορωνής θα ήταν απλά μια …εφεδρεία.

Σύμφωνα με το διευθυντή των εργοστασίων της ΔΕΗ, πάντως στο εξής,  δεν θα υπάρχουν άλλα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Ρόδο.

 

 472 total views,  2 views today