Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για τη συγκυρία στην οποία δόθηκε η 13η σύνταξη και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκπροσωπεί την ελίτ.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τη 13η σύνταξη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί, ώστε η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα για ψήφο αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και σημείωσε ότι όλα όσα λέει προκύπτουν από το πλαίσιο που έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του δεν θα εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου.

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι μπορεί να συζητήσει πολιτικά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ», είπε και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

 120 total views,  2 views today