Στην επέτειο συμπλήρωσης 47 ετών από την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας αναφέρεται με ανακοίνωση του ο  επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος .

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συμπληρώνονται 47 Χρόνια από την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας της χώρας μας. Η 24 Ιουλίου 1974 είναι η ημέρα που επιστρέφει στην χώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δημιουργεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας  με στόχο να επανέλθει η πραγματική δημοκρατία και η ηρεμία  στον τόπο μας και να αντιμετωπιστούν οι πληγές της Κυπριακής τραγωδίας που ζούσε την επέλαση του Τουρκικού “Αττίλα “.
Το μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή επέτειος είναι η επιτακτική ανάγκη για αρραγή εθνική ενότητα και περιφρούρηση της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εθνικών μας δικαίων.
Στις δύσκολες ώρες που περνά σήμερα ο τόπο μας λόγω των οικονομικών και υγειονομικών συνεπειών της πανδημίας, οφείλουμε να αντισταθούμε με πάθος στις πολιτικές του λαϊκισμού και σε αλαζονικές και αυταρχικές συμπεριφορές . Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσουμε τις προσπάθειες μας για να διαφυλάξουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και τους “πυλώνες ” του κοινωνικού κράτος.
Στην Ελλάδα, στον τόπο που “γεννήθηκε” η Δημοκρατία , θέλουμε και πρέπει να ζούμε με Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Ανεξαρτησία.
Οφείλουμε να προασπίζουμε καθημερινά τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα εθνικά μας δίκαια  ιδιαίτερα όταν:

-παραμένει άλυτο το Κυπριακό και ο Τούρκος εισβολέας “μολύνει” επί 47 έτη τα εδάφη της μαρτυρικής μεγάλονήσου.

– η Τουρκία αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία και τις  διεθνείς συνθήκες.

– η Ελληνική μειονότητα στην Β. Ήπειρο, στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο, στην Τένεδο συρρικνώνεται λόγω της καταπάτησης των δικαιωμάτων της

– η περιβόητη “συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται διαρκώς” από τους Σκοπιανούς που σφετερίζονται τα σύμβολα και  το όνομα της Μακεδονίας.

Οικοδομούμε το παρόν και το μέλλον της χώρας μας με συνεχείς αγώνες για ποιοτική δημοκρατία, διδασκόμενοι από τα λάθη μας και την ιστορία μας και με σεβασμό σε αυτούς που αγωνίστηκαν για δημοκρατική και ελεύθερη Ελλάδα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ”
-Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 270 total views,  2 views today