Επίσκεψη στη Ρόδο θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο σε λίγες ημέρες η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κ. Μαρκέλα Παραμυθιώτου .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μέχρι και τα προβλήματα στα κτίρια όπου λειτουργούν σχολεία.

Η κ.Παραμυθιώτου μιλώντας στον Sky δήλωσε ανοικτή σε προτάσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο και τα άλλα νησιά.
Αναλυτικότερα με αφορμή την καταγγελία για το Καστελόριζο δήλωσε πως έγινε πολύς θόρυβος για το τίποτε, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε μεριμνήσει για την τοποθέτηση δασκάλου στο σχολείο του νησιού.

« Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς πάντα παρουσιάζονται προβλήματα. Έγινε αγώνας δρόμου για να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί . Θα κάνουμε βελτιώσεις. Δεν θα μείνουμε στάσιμοι », τόνισε η κ. Παραμυθιώτου.

Σε ερώτηση σχετικά με την κάλυψη των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Δωδεκάνησα η κ. Παραμυθιώτου δήλωσε:

« Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έγιναν πολλές προσλήψεις. Όχι τόσο πολλές όμως για τη Δευτεροβάθμια.Αυτό συνέβη γιατί δεν υπήρχαν πολλές πιστώσεις. Το υπουργείο εξασφάλισε κονδύλια και θα προβεί σε νέες προσλήψεις».

Η κ. Παραμυθιώτου εξήγησε πως πρόβλημα δημιουργεί και το γεγονός ότι πολλοί εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται την τοποθέτηση τους στα σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και όχι μόνο, κάτι που δεν γίνεται γνωστό εκ των προτέρων στο υπουργείο Παιδείας.

Όσο για το Καστελόριζο η κ. Παραμυθιώτου τόνισε:
« Προκλήθηκε πολύς θόρυβος για το τίποτε.Πρόθεση μας είναι να στελεχώνουμε τα ακριτικά νησιά με εκπαιδευτικούς αμέσως. Οι δάσκαλοι που είχαμε προγραμματίσει να πάνε στο νησί αρνήθηκαν. Προσπαθήσαμε να μετακινηθεί εκπαιδευτικός από τη Χάλκη. Έγιναν τιτάνιες προσπάθειες για να φθάσει στο νησί . Το υπουργείο έκανε προσλήψεις. Οι εκπαιδευτικοί δεν δέχθηκαν να πάνε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σε ερώτηση σχετικά με την έλλειψη εκπαιδευτικών σε σχολεία της Ρόδου ( Λάρδος -Κάλαθος) η κ. Παραμυθιώτου τόνισε:

« Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από αναπληρωτές για το σχολείο της Λάρδου. «Και αυτό θα διορθωθεί άμεσα. Οι προσλήψεις έγιναν έγκαιρα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε περισσότερα κενά. Το πρόβλημα θα λυθεί με μόνιμους διορισμούς. Η διαχείριση των αναπληρωτών είναι πάρα πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά είμαστε καλά»

Όσο για τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα κτίρια στα οποία λειτουργούν σχολεία στη Ρόδο και όχι μόνο , η κ. Παραμυθιώτου δήλωσε:

«Είναι συλλογική ευθύνη των τοπικών κοινωνιών, της αυτοδιοίκησης η επίλυση των προβλημάτων και του υπουργείου. Πρέπει να γίνει καταγραφή από τους ΟΤΑ και να ακολουθήσουν διορθώσεις. Αυτό δεν είναι ευθύνη ενός και μόνο».
Σχετικά με την κατάσταση των αιθουσών σε σχολεία μεγάλα όπως για παράδειγμα το 3ο Λύκειο η κ. Παραμυθιώτου τόνισε πως θα ενημερωθεί για την κατάσταση όταν θα έρθει στη Ρόδο.

«Θα σταθώ αρωγός σε ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών για τα παιδιά. Αυτό το απέδειξα και στο ζήτημα που ανέκυψε με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στη Ρόδο και την Κω. Θα έχω συναντήσεις, όταν θα έρθω με το δήμαρχο τις υπηρεσίες εκπαίδευσης με όλους όσους εμπλέκονται στο θέμα. Θα τα εξετάσουμε όλα για να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε» , δήλωσε η κ. Παραμυθιώτου.

 120 total views,  2 views today