Θέματα που αφορούν την προβολή της Ρόδου και την υλοποίηση των δράσεων του έτους 2018 συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου δεν παρέστη ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου προφανώς ενοχλημένος από όσα είχαν συμβεί σε προηγούμενη συνάντηση.

Ωστόσο το επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από στέλεχος του οργανισμού που παρακολούθησε τη συζήτηση.

Δεν συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Την θέση του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής κάλυψε ο αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και της ΠΟΞ και εκπρόσωπος της ΕΞΡ στα ανώτερα όργανα κ. Άρης Σουλούνιας.

Συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Μεσαιωνικής Πόλης, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων κ. Κώστας Κατσίβας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο διευθυντάς της ΕΞΡ κ. Αθανάσιος Στάμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης αναφέρθηκε με δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

“Θέλουμε να προλάβουμε την υλοποίηση δράσεων για την προβολή της Ρόδου στο εξωτερικό. Έχουν να κάνουν με εξωστρέφεια και συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και προμήθεια σύγχρονου υλικού προβολής. Θυμίζω ότι στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την παράσταση έκλεψαν τα γυαλιά 3D. Θα δούμε πως θα προχωρήσει και με τη συνεργασία και των υπολοίπων φορέων που συμμετέχουν στον ΠΡΟΤΟΥΡ», δήλωσε ο δήμαρχος.

Τελικά οι συμμετέχοντες ενέκριναν το πρόγραμμα δράσεων για το 2018 και το πρώτο δίμηνο του 2019. Για τις δράσεις αυτές όπως είπε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ανοίγοντας τη συνεδρίαση θα διατεθεί κονδύλι ύψους 370.000 ευρώ.

 ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΑ… ΤΟΥ ΠΡΟΤΟΥΡ 

Ο δήμαρχος αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ΠΡΟΤΟΥΡ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κανονικά εξελίσσεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Δωδεκανήσου

Σε σχετική με το συγκεκριμένο θέμα ερώτηση ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε :
«Στις προθέσεις μας είναι να κάνουμε συνάντηση -συγκέντρωση με όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους με τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Θα κληθούν όλοι να καταθέσουν τις απόψεις τους . Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο οργανισμός κάποτε. Ήταν πιο προχωρημένοι από μας όσοι είχαν την ευθύνη τότε όπως ο αείμνηστος Γιώργος Καραγιάννης και άλλα στελέχη του ΕΒΕΔ και οι πρώην συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί. Τότε υπήρχε και το ανάλογο χρηματοδοτικό εργαλείο και μπορούσαν και προχωρούσαν», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως η αναβίωση του ΠΡΟΤΟΥΡ πρέπει να γίνει σε μια ανοικτή συγκέντρωση.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως δεν πρέπει να χαθεί ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού που κάποιοι επιχείρησαν να αντιγράψουν σε άλλες περιοχές της χώρας.
«Πρέπει να στηρίξουμε αυτό που δημιουργήσαμε κάποτε. Μας αντέγραψαν άλλοι. Δεν μπορεί να το χάσουμε εμείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

 206 total views,  2 views today