Συνεδριάζει  με αρκετά και σημαντικά θέματα το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον αγιασμό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Ωστόσο υπήρξαν και αποχωρήσεις. Επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος αποχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Σταυριανός.

Στην ενημέρωση του ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης ζήτησε να γίνει συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης  για την  οφειλή του δήμου προς το ΕΦΚΑ ύψους 11 εκατομμυρίων. Όπως εξήγησε θα πρέπει να ληφθεί απόφαση γιατί ο δήμος θα βρεθεί σε δεινή θέση καθώς δεν θα μπορεί να αντλήσει πόρους από το ΕΣΠΑ.

«Αλλιώς ο δήμος θα βρεθεί στην τραγική θέση να μην πάρει κανένα ΕΣΠΑ εκτός και αν αυτό ήταν στις προθέσεις της δημοτικής αρχής», είπε ο κ. Καμπουράκης.

Ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε και σε όσα ειπώθηκαν για την εκκαθάριση της ΡΟΔΩΝ ΑΕ   με την απώλεια των αρχείων του εκκαθαριστή

«Δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι έχασε τα αρχεία του . Το θέμα εκκρεμεί εδώ και χρόνια και  η συζήτηση πρέπει να γίνει  και να ληφθούν αποφάσεις», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Όταν μας προκαλείτε θα απαντάμε αναλόγως

Την άποψη ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της παρατάξης του είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής για παροχή ενημέρωσης εξέφρασε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος που καθόρισε και τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στο εξής . Προειδοποίησε δε για δυναμικές αντιδράσεις αν προκληθεί…

«Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοι μου είμαστε στη διάθεση σας για την όποια ενημέρωση. Αυτό  που ενδιαφέρει όλους μας είναι ο τόπος. Κανείς δεν αγαπάει πολύ περισσότερο από τον άλλον τον τόπο αυτό. Να ξεκαθαρίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο στο οποίο  λαμβάνονται αποφάσεις και οι αντιδήμαρχοι  τις εκτελούν », τόνισε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ.  Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στο θέμα των οφειλών προς το ΕΦΚΑ  και ξεκαθάρισε πως οι χρηματοδοτήσεις δεν εμποδίζονται από τα χρέη αυτά και ζήτησε ειδική συνεδρίαση  για τη συζήτηση του θέματος. Εξήγησε  τους λόγους που διαφωνεί με τη συζήτηση του θέματος σήμερα εκτός ημερησίας διατάξεως.

«Ένα θέμα τόσο σοβαρό που έχει ταλανίσει τις προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν μπορεί να  εισαχθεί προς συζήτηση τόσο αιφνιδιαστικά. Το γνωρίζουμε μεν το θέμα αλλά θα έπρεπε να είχαμε μια εισήγηση. Δεν ήταν πρόθεση μας να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις. Το 2013 είχε στερηθεί των ασφαλιστικών εισφορών ο δήμος . Αλλά το θέμα δεν έμεινε εκεί.   Θα ζητούσα από το νομικό σύμβουλο εισήγηση για να ληφθεί απόφαση. Ο κ. Καρίκης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα που  ήρθε στη δημοσιότητα εξαιτίας μιας δικής μου ευχής για τα σχολεία. Δημοσιοποιήθηκε όμως μόνο  η μια άποψη ότι χρεώθηκε ο Δήμος και ότι ελλοχεύει κίνδυνος καταλογισμού για τους αυτοδιοικητικούς. Να γίνει ειδική συνεδρίαση για να το συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος

Για την εκκαθάριση της ΡΟΔΩΝ ΑΕ τόνισε πως θα πρέπει ο εκκαθαριστής θα δώσει στο δημοτικό συμβούλιο απαντήσεις.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που η σημερινή δημοτική αρχή χειρίστηκε το θέμα που αφορά την παράταση σύμβασης με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη χρήση του ακινήτου που στεγάζει τη Λέσχη Αξιωματικών. Όπως επεσήμανε η σύμβαση έληγε αργότερα και όχι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   "Θα παραμείνω με τον Καμπουράκη, είτε ανανεωθεί η θητεία μου, είτε όχι"

Είναι λάθος η κατανομή των χωρικών αντιδημαρχιών

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών κ. Δημήτρης Κρητικός και εξήγησε την τακτική που θα ακολουθήσει στη διάρκεια της θητείας.

Ο κ.Κρητικός εξέφρασε τη διαφωνία του για τις χωρικές αντιδημαρχίες καθώς όπως τόνισε δεν έχει γίνει σωστά η κατανομή.

“Προτείνουμε να  διατηρηθούν τα ιστορικά ονόματα του νησιού και να γίνει η κατανομή σε τέσσερις μεγάλες χωρικές ενότητες. Έτσι  θα γίνει σωστά και η κατανομή των μηχανημάτων”, τόνισε ο κ. Κρητικός

Ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος για το ακίνητο που στεγάζει τη Λέσχη Αξιωματικών.

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης Λαική Συσπείρωση  κ. Τάκης Πότσος αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων .

Ούτε μια ώρα καθυστέρηση για τη ΡΟΔΩΝ ΑΕ είναι σκάνδαλο!

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος  Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε μια ώρα καθυστέρηση για τη ΡΟΔΩΝ ΑΕ και την εκκαθάριση της.

« Εμείς μιλάμε για αλλαγή  ήθους και ύφους. Δεν  μεταφέρουμε στο αύριο τίποτε. Ότι παρουσιάζεται εδώ και τώρα, θα το συζητούμε με την έννοια του κατεπείγοντος. Έγινε καταγγελία ότι έκλεψαν φακέλους του εκκαθαριστή!Αυτό δεν προτίθεμαι να το αναβάλω στο μέλλον. Το θέμα της ΡΟΔΩΝ ΑΕ μπορούσαν οι προηγούμενοι στα 11 χρόνια να το λύσουν. Η ειδική συνεδρίαση εξυπηρετεί στην συνέχιση της άγνοιας και στην συγκάλυψη της συμπεριφοράς του εκκαθαριστή. Αντί θα παρουσιάζει χαρτιά τραπεζικά και λογιστικά ερχόταν   και δεν έδινε στοιχεία. Δεν αναβάλλεται η συζήτηση του θέματος ούτε μια ώρα», τόνισε ο κ.Καμπουράκης και πρόσθεσε ότι και μόνο η τοποθέτηση του εκκαθαριστή  αποτελεί αιτία έναρξης κατεπείγουσας διαδικασίας.

Ο δήμαρχος κατέστησε σαφές ακόμη ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ουδεμία καθυστέρηση για τη υπόθεση της οφειλής προς το ΕΦΚΑ.  Εξαίρεση θα γίνει μόνο όπως τόνισε αν κάποια από τις παρατάξεις της μειοψηφίας δώσει εγγυητική επιστολή ανάλογη της οφειλής!

Την άποψη ότι η εκκρεμότητα με την εκκαθάριση της ΡΟΔΩΝ ΑΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί εξέφρασε ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

“Δεν χωράει αναβολή στο θέμα που αφορά την εκκαθάριση της ΡΟΔΩΝ ΑΕ. Τόσα χρόνια ενημέρωση δεν είχαμε”, τόνισε ο κ. Καρίκης.

Ακολούθησε ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερησίας διατάξεως στο τέλος της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια μαθητές σχολείων της Ρόδου ζήτησαν τη στήριξη και τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου για την υλοποίηση δράσεων που στόχο θα έχουν την προστασία του  περιβάλλοντος. Τους μαθητές συνόδευσε η εκπαιδευτικός κ. Φατσέα.

“Στο χέρι σας είναι να ευαισθητοποιήσετε τους Ροδίτες για το περιβάλλον”, τόνισε απευθυνόμενος στους μαθητές ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Με αφορμή την αναφορά του κ. Τάκη Πότσου για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν ήδη εκπονηθεί και θα πρέπει να υλοποιηθούν γιατί υπάρχουν ανάγκες σε κάποιες περιοχές όπως για παράδειγμα τα Αφάντου

 

 194 total views,  2 views today