Είναι θέμα ημερών να εμφανισθεί ο κορωνοϊός και στην περιοχή μας, εκτιμά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης.

Μιλώντας στον SKY δήλωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά ούτε και να είμαστε σε πανικό, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών ως προς συμμόρφωση στις υποδείξεις και τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τσέρκης χαρακτήρισε υπερβολική την πρόταση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας, Ηλία Μόσιαλου, να κλείσουν όλα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία στη χώρα μας. Η σύσταση Μόσιαλου προτείνεται ακολουθώντας την απόφαση της Ιταλίας, πριν εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός.

Άκρως καθησυχαστικός εμφανίσθηκε στον σταθμό μας ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός κι ανησυχία στον κόσμο, καθότι το νοσηλευτικό μας ίδρυμα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Ο κ. Ρουμάνης απηύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού μας, εάν οποιοσδήποτε έχει την υποψία ότι νόσησε από τον ιό, να απευθυνθεί είτε στον προσωπικό του γιατρό, είτε στο Νοσοκομείο και να δηλώσει στην πύλη εισόδου το λόγο της επίσκεψής του, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σημείωσε δε, ότι αν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή μας, θα πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή με C-130 στην Αθήνα, στα Νοσοκομεία Αττικό ή Θριάσιο ή στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.

Μία ακόμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων αρχών Υγείας για την καλύτερη πρόληψη και προστασία στην περιοχή μας. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο της ετοιμότητας πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

 192 total views,  2 views today