Θα γίνει ρύθμιση για ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοιχτά

554

Το Υπουργείο Τουρισμού ύστερα από την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου διευκρίνισε σήμερα ότι για την εγχώρια ανελαστική ζήτηση (πωλητές, μεταφορείς, έκτακτες οικογενειακές και άλλες καταστάσεις, δάσκαλοι, καθηγητές κλπ.) και τις έκτακτες ανάγκες θα ανακοινώσει ποια ξενοδοχεία θα μείνουν ανοιχτά ανά περιοχή και με πόσες κλίνες, με τα σχετικά κείμενα που θα ανακοινωθούν επισήμως.

Όσοι χρειαστούν κατάλυμα αυτό το διάστημα και δεν βρίσκουν στα ξενοδοχεία, αναμένεται να οδηγηθούν σε ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια από τις πλατφόρμες διαμοιρασμού (AirBnB, Booking, κλπ) εφόσον οι ιδιοκτήτες συνεχίσουν να τα παρέχουν.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας ισχύει για όλα τα ξενοδοχεία πλην αυτών που αποτελούν εξειδικευμένη περίπτωση, αυτών δηλαδή που λειτουργούν προς εθνικό σκοπό.

Σε αυτά συγκαταλέγονται τα ξενοδοχεία της παραμεθόριου και των νησιών του Αιγαίου, αλλά και αυτά που είναι κοντά σε αεροδρόμια και νοσοκομεία αναφοράς.

Στα νησιά αυτά συγκαταλέγονται εκτός της Ρόδου, σαν έδρα Περιφερειακής Ενότητας, τουλάχιστον τα μεγαλύτερα από αυτά (πχ Κως, Κάλυμνος, Πάτμος, Κάρπαθος κλπ), ενώ αναμένονται οδηγίες για το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στον ξενοδοχειακό κλάδο που διαμένουν στα ξενοδοχεία που εργάζονται στα νησιά.