Κων. Ζιαζιάς: Θα ενταθεί η τουρκική προκλητικότητα

491

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα εντείνει την προκλητικότητά της προς την Ελλάδα, εξέφρασε μιλώντας στον Ρ/Σ SKY ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Όπως είπε ο κ. Ζιαζιάς, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρήσει να φέρει τη χώρα μας προ αδιεξόδου, αν βγάλει ερευνητικό σκάφος Νοτιοανατολικά της γραμμής Ρόδος-Κάρπαθος-Κρήτη, το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχίζει να πιέζει και από τον Έβρο, στα χερσαία σύνορα.

“Η έννοια του θερμού επεισοδίου στην Ελλάδα, άρχισε να χρησιμοποιείται μετά την κρίση των Ιμίων, το 1996. Κανένας πόλεμος δεν έχει αρχίσει τυχαία μετά από ένα θερμό επεισόδιο. Ένας πόλεμος ξεκινάει όταν συνήθως κάποιος λέει “ΟΧΙ” κι εμείς συνήθως δεν το λέμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ.

Ο κ. Ζιαζιάς υποστήριξε ότι δεν αναμένει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, εκτός κι αν η Τουρκία επιχειρήσει να δημιουργήσει κλίμα, βγάζοντας ερευνητικό σκάφος ή σκάφος εξόρυξης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να δράσει δυναμικά, στέλνοντας το μήνυμα και προς τους γείτονες και προς τους συμμάχους.

“Δεν είναι κατάλληλη εποχή για κλιμάκωση της κρίσης, λόγω και της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Τα νησιά μας είναι κεντρικός αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να δούμε όμως ότι και η αποκλιμάκωση δεν πρέπει να μας αφήνει γκρίζες ζώνες, γκρίζες σκέψεις και υποβάθμιση της πατρίδας μας”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν πρέπει να ψάχνουμε για εθνικό προστάτη. Πρέπει να δούμε τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας”, τόνισε σχετικά.

Ο κ. Ζιαζιάς δήλωσε κάθετα αντίθετος στη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων (hot spot) σε ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι η λύση αυτή κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και κυρίως είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια.

Ακόμη, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ τάσσεται υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες (από 9 μήνες που είναι σήμερα) για να υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση. “Πρέπει να αναλάβουμε άμεσα μέτρα. Πρέπει να σχεδιάσουμε τη στρατηγική μας. Είναι εθνικά αναγκαίο να ισχυροποιηθούμε. Ερχονται δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας”, συμπλήρωσε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΖΙΑΖΙΑ