Θα παραμείνει στους χώρους του παλιού νοσοκομείου το Κτηματολόγιο!

124

Θα παραμείνουν  στους χώρους του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου  όπως δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  κ. Πάνος  Αλεξανδρής.

Να σημειωθεί πως ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης  επισκέφθηκε το πρωί  τους χώρους που λειτουργεί το Κτηματολόγιο στο παλιό νοσοκομείο,  συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Περίδη.

Αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης  στις προσπάθειες που έγιναν για να βρεθεί ο χώρος στον οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου της Ρόδου.

Τόνισε πως  και οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.

Μίλησε για την μετάπτωση που θα γίνει προκειμένου το Κτηματολόγιο της Ρόδου να ενταχθεί στο εθνικό κτηματολόγιο. Στόχος να περάσει το Κτηματολόγιο της Ρόδου στην ψηφιακή εποχή.

Για τη μετάπτωση του Κτηματολογίου θα υπογραφεί σύμβαση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου.

Αναφέρθηκε επίσης στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου τονίζοντας ότι υπάρχει πρόθεση   να γίνουν οι επισκευές σε αυτό  καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα .

Στο παλιό κτήριο όπου λειτουργούσε το Κτηματολόγιο θα στεγαστούν όπως τόνισε ο κ. Αλεξανδρής οι υπηρεσίες του διοικητικού Πρωτοδικείου και ενδεχομένως και  το Ειρηνοδικείο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει και την κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου στην Κω.

Την συνέντευξη  τύπου άνοιξε ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ενώ δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης.  Παρουσία στη συνέντευξη είχε και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς που αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Κτηματολογίου.