Θωρακίζεται το Νοσοκομείο Ρόδου

662

Σε νέα μέτρα προχωράει το Νοσοκομείο Ρόδου, όπως δήλωσε σήμερα ο Διοικητής Γρηγόρης Ρουμάνης, με αυστηρότερους ελέγχους στην πύλη εισόδου -και από γιατρό- για να θωρακισθεί καλύτερα ο χώρος σε τυχόν ύποπτα περιστατικά.

Μιλώντας στον Τέρη Χατζηιωάννου και στην εκπομπή “Μαζί στις 3” στο Aigaio tv, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος δήλωσε καταρχήν ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι, πως δεν υπάρχει κρούσμα και έγραφε: “Σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Ρόδου κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης COVID-19”, έγινε “επειδή ακούγονται πολλά από κάποιους ανεύθυνους και προς αποκατάσταση της αλήθειας”.

Ο κ. Ρουμάνης τόνισε ότι ενισχύεται από αύριο το Νοσοκομείο με 13 γιατρούς Γενικής Ιατρικής που θα έρθουν από τα Κέντρα Υγείας, ενώ προστέθηκαν δύο αναπνευστήρες που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Καλύμνου. Επίσης μελετάται -σε διαγνωστικό επίπεδο- η προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, προκειμένου να μη στέλλονται τα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ για την εξακρίβωση των  ύποπτων περιστατικών, προς εξοικονόμηση χρόνου. Παράλληλα οι δύο ειδικά διαμορφωμένοι θάλαμοι θα μπορούν πλέον να περιθάλπουν ως και τέσσερις ασθενείς. 

Ανέφερε επίσης ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια γίνονται νέες παραγγελίες σε απαραίτητα υλικά -όπως είναι οι μάσκες και τα αντισηπτικά υγρά- ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ξεμείνει το Νοσοκομείο αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Ρουμάνης επανέλαβε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, ότι έχουν σταματήσει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και αυτά που δεν σηκώνουν αναβολή, όπως επίσης ότι έχουν σταματήσει τα επισκεπτήρια στους νοσηλευόμενους ασθενείς για να προστατευθούν από οποιοδήποτε μικρόβιο μπορεί να μεταφερθεί, πλην ορισμένων συνοδών σε κάποιες περιπτώσεις που κρίνονται απαραίτητες και μετά από ειδική άδεια.