Τους λόγους που οδήγησαν το ΜέΡΑ 25 να προχωρήσει σε κατάθεση ερώτησης στη Βουλή  για τις αυθαίρετες κατασκευές στη Γλύστρα εξήγησε σήμερα μιλώντας στον Sky το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος κ.Θανάσης Μπαράκας.

«Δεν θα μπορούσε να μην έρθει το θέμα της αυθαίρετης κατασκευής στη Γλύστρα στη Βουλή.Το γεγονός ότι συνεχίζονται οι εργασίες γεννά ερωτηματικά για το ποιες διαβεβαιώσεις έχει ο έχων την ευθύνη για την επένδυση από τους αρμοδίους.Η ερώτηση που καταθέσαμε απευθύνεται σε πολλούς υπουργούς καθώς εμπλέκονται στο θέμα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Μόνη λύση η κατεδάφιση του αυθαίρετου», τόνισε.

Ο κ, Μπαράκας τόνισε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μπορεί αν η ίδια δεν δύναται με χρήματα και μέσα να ζητήσει την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών.

Επίσης όπως τόνισε και ο Δήμος Ρόδου έχει δικαίωμα να κατεδαφίσει το κτίσμα.

«Εφόσον η υπόθεση πήρε το δρόμο της Βουλής θα μπει ένα τέλος σε αυτή την αυθαιρεσία. Θα είναι ένα παράδειγμα για όλους αυτούς που θα θέλουν να  κάτι ανάλογο.  Πλέον οι πολίτες έχουν ενεργοποιηθεί και αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς ως ΜέΡΑ 25 θα στηρίζουμε όσους τολμούν να σηκώσουν ανάστημα στην αναρχία », τόνισε ο κ. Μπαράκας

Με αφορμή τοποθέτηση του δημάρχου Ρόδου κ.Αντώνη Καμπουράκη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι η Ρόδος πρέπει να γίνει Μύκονος ο κ.Μπαράκας τον κάλεσε να κάνει ότι και ο δήμαρχος Μυκόνου δηλαδή να γκρεμίσει τα αυθαίρετα στην παραλία.

«Δεν θα συλληφθεί ο δήμαρχος Ρόδου αν πράξει κάτι ανάλογο γιατί το μεγαλύτερο μέρος της αυθαίρετης κατασκευής είναι σε δημόσιο χώρο», είπε ο κ.Μπαράκας.

 190 total views,  2 views today