Ιάλυσος : Η βελούδινη αποχώρηση Χατζηνικήτα και η νέα πορεία που τον οδηγεί στον ΑΣ Ρόδος

5339

Το βελούδινο διαζύγιο αποφάσισε ότι πρέπει να ακολουθήσει ο Μιχάλης Χατζηνικήτας σχετικά με την αποχώρησή του από την ομάδα του Ιάλυσου. Αυτό που διαπιστώθηκε στην χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση του συλλόγου ήταν η πρόθεση του νυν προέδρου να αποχωρήσει αλλά ταυτόχρονα να μην αφήσει ¨γυμνό ¨τον τοξοβόλο και να τον στηρίξει στο προσεχές πρωτάθλημα στην Γ εθνική αλλά με διαφορετικό τρόπο και μάλλον εκτός διοικητικού σχήματος.

Στην  Γ Σ παρόντες ήσαν περισσότεροι από σαράντα φίλαθλοι μαζί με την διοίκηση και έδειξαν υπομονή στις όποιες αποφάσεις τελεσίδικα παρθούν για το μέλλον της ιστορικής ομάδας στα εθνικά πρωταθλήματα. Η νυν διοίκηση κάνοντας τον διοικητικό και οικονομικό της απολογισμό εξήγησε στα μέλη της ότι το άνοιγμα καλύφθηκε από εκείνην μιας και ο περσινός προυπολογισμός ήταν υψηλός μέρος των οποίων καλύφθηκε από χορηγίες διαρκείας και άλλους τρόπους.

Η ουσία είναι ότι πλέον ο Ιάλυσος μπαίνει σε μια δύσκολη τροχιά και μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα πρέπει να βρεθεί ο επικεφαλής που θα οδηγήσει τους ερυθροκίτρινους στην επόμενη ημέρα . Το κόστος της Γ εθνικής , μετακινήσεις – διαιτησία και υπόλοιπα είναι περί τα 100.000 ευρώ και αυτά είναι που θα πρέπει να εξευρεθούν . Ο νέος Ιάλυσος θα στηριχθεί σε νέα παιδιά που θα πλαισιώσουν κάποιους παλιούς που πιθανότατα να θέλουν και πάλι να ξαναφορέσουν την φανέλα του Ιάλυσου φτιάχνοντας ένα μείγμα εμπειρίας και νιάτων.

Για να πραγματοποιηθούν όμως όλα αυτά θα πρέπει πρώτα από όλα να λυθεί το διοικητικό πρόβλημα και φυσικά να βρεθεί αυτός που θα ηγηθεί του νέου σχήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηνικήτας όπως δείχνουν όλα με ομάδα επιχειρηματιών θα μπει μάλλον στο διευρυμένο διοικητικό σχήμα στον ΑΣ Ρόδος κάτι που στην ουσία είναι μια κίνηση που δείχνει ότι το νησί πρέπει να πιστέψει ότι για να αντέξει ποδοσφαιρικά αυτό θα συμβεί μόνον όταν οι οικονομικές δυνάμεις ενωθούν και προχωρήσουν μονοιασμένες για το καλό του ποδοσφαίρου στην περιοχή.

Είναι αυτό που είχαμε γράψει πριν καιρό ότι ο νυν πρόεδρος της Ρόδου δεν μπορούσε να προχωρήσει μόνος όχι γιατί δεν είχε την οικονομική δύναμη αλλά γιατί δεν είχε την γνώση του ποδοσφαίρου με την έννοια ότι έπρεπε να μπει στην φιλοσοφία του επαγγελματικού γίγνεσθαι κάτι που δεν του ήταν εύκολο. Ωστόσο έχοντας καλούς συμπαίκτες θα έχει όλο τον χρόνο πλέον να μάθει και αλλά και να αρχίσει να μπει στην διαδικασία να παίρνουν πλέον όλοι μαζί της αποφάσεις με γνώμονα την κοινή ποδοσφαιρική λογική. Η συλλογικότητα μπορεί να φέρει πολλά θετικά αποτελέσματα. Έτσι και αλλιώς ότι ξεκινήσει να συμβεί θα είναι για το καλό του αθλήματος στην περιοχή. Τα γεγονότα τρέχουν και οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες θα γράψουν νέες σελίδες ιστορίας γενικότερα στο νησί.